Ingrediente
- Ingrediente pentru marinată:
- 500 g cotlet de porc fără os
- 250 ml iaurt integral
- 50 g unt moale
- o lingură cu ardei roșu tocat
- leuștean tocat
- o linguriță cu paprika dulce
- sare și piper după gust
- Ingrediente pentru crustă:
- două ouă
- 20 g unt moale
- 200-250 g făină de mălai
- 150 g cașcaval
- un praf de sare
Mod de preparare
Am pregătit marinata omogenizând iaurtul cu untul moale. Am adăugat ardeiul și leușteanul tocat, apoi am condimentat.
Am bătut puțin feliile de cotlet și le-am lăsat o oră să se odihnească în marinata pregătită anterior.
După acest timp mi-am pus tava la îndemână și m-am ocupat de compoziția pentru crustă. Am bătut ouăle împreună cu sarea și untul. Am adăugat făina de mălai și cașcavalul încorporându-le bine.
Am dat fiecare felie marinată prin această compoziție și le-am așezat în tavă.
Am copt șnițelele timp de 25 de minute la 170 de grade și le-am servit alături de-o salată răcoritoare cu rădăcină și frunze de ridichi și sos de iaurt cu codițe de ceapă verde.
Poftă bună!
Daca ti-a placut reteta noastra "Șnițel de porc în crustă de mălai" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (34)
|