No-bake cupcake cu glazura de pireu de castane

Postat de bucataria_cu_mirodenii in Dulciuri
23 Dec 2012 | 3513 vizualizari
No-bake cupcake cu glazura de pireu de castane

Cine a zis ca nu se poate face cupcake fara coacere? Sau ca nu e la fel de gustos ca si cel facut cu faina, zahar, praf de copt si tot ce se pune de obicei in cupcake? Gresit! Si pe deasupra e si super gustos! Plus ca se face rapid, nu necesita ingrediente multe, e sanatos, poti folosi ce biscuiti poftesti si se pastreaza mai multe zile. Anul acesta de Craciun, mi-am propus sa incerc ceva no-bake la capitolul deserturi, ca daca tot am incins cuptorul cu multe alte bunatati, am zis ca n-ar fi rau sa continui pe aceeasi nota no-bake, vegan si veggie, nota spre care ma straduiesc sa-mi indrept preferintele culinare. Si uite ca mi-a reusit chiar si cu briosele. Imi place acest cupcake in tot ansamblul ei, nu doar blatul care este absolut ingenios pentru ca eu personal nu am mai intalnit aceasta combinatie, dar si glazura este mai speciala, pentru ca are in compozitie pireu de castane. Ei, nu-i asa ca e surprinzator? Acest cupcake este una din cele mai ingenioase compozitii personale, sunt atat de mandra de rezultat incat i-am facut un milion de poze, atat de mult mi-a placut cum a iesit si tot nu m-am saturat pozandu-le. A avut un real succes... pe plan local.

Ingrediente

  • Ingrediente pentru blat 
  • 12 briose:
  • 370 grame biscuiti Oreo (8 pachete); 
  • 360 grame biscuiti integrali/ digestivi/ din fulgi de ovaz; 
  • 80 grame unt la temperatura camerei;
  • 2 linguri de miere.
  • Pentru glazura aveti nevoie de: 
  • 240 grame branza Philadelphia (2 cutii); 
  • 180 grame pireu de castane; 
  • 50 grame zahar muscovado.

Mod de preparare

Biscuitii oreo se rupt in bucatele si se dau prin blender pana se fac praf, formand primul strat al blatului. Adaugati untul topit si amestecati pana la omogenizare. In tava de briose, asezati hartia si umpleti 2-3 lingurite din blatul de oreo, apoi tasati cu fundul unui pahar pentru nivelare si consistenta. Aceeasi metoda se aplica si biscuitilor integrali. Daca nu va puteti decide care este cel mai bun si cel mai potrivit tip de biscuite pentru blat, puteti combina mai multe tipuri de biscuiti, eu am folosit biscuiti cu fulgi de ovaz si biscuiti digestivi. Practic se umple forma de briose, jumatate cu biscuitii oreo, iar cealalta jumatate cu biscuitii digestivi. Dupa ce ati macinat biscuitii, adaugati cele 2 linguri de miere si amestecati bine pana se incorporeaza. La nevoie se poate suplimenta cantitatea de miere, insa cu grija sa nu obtineti un blat prea dulce sau prea cleios. Turnati-i peste stratul de oreo si tasati din nou pana se niveleaza perfect. Stergeti dupa fiecare tasare fundul paharului pentru ca s-ar putea prinde resturi din biscuiti care pot deforma nivelarea. Introduceti la frigider pentru 3-4 ore sau daca nu aveti timp in aceeasi zi de glazura, se pot pastra la frigider pana a doua zi, ar fi chiar mai indicat. Glazura: Scoateti crema de branza din frigider cu cateva ore inainte de utilizare, pentru a usura manevrarea ei. Adaugati pireul de castane si zaharul in crema de branza si amestecati sa se omogenizeze. Folositi un pos pentru decorarea brioselor. Veti obtine o glazura suficient de consistenta pentru a se pastra pentru doua zile, daca va mai raman... Puteti decora si cu bomboane de decor rosii si verzi, sa fiti in ton cu culorile Craciunului, eu am facut o fixatie anul acesta cu fulgii de zapada si m-am incumetat pentru prima data sa folosesc fondantul si sunt fericita de rezultat. Cred ca o sa mai incerc. Nu-i asa ca sunt superbe?
Va doresc un Craciun Fericit, plin de surprize si cadouri frumoase, atmosfera de basm, zapada cu stelute si bucurie in suflete!

Daca ti-a placut reteta noastra "No-bake cupcake cu glazura de pireu de castane" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (22)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Reteta de preparare a papanasilor cu smantana si dulceata

Postat de Irina

Reteta de preparare a papanasilor cu smantana si dulceata

Reteta de preparare a papanasilor Ouale se mixeaza cu zaharul, pana ce acesta se topeste. Se adauga branza amestecand in continuare, apoi faina, zaharul vanilat si praful de copt. ...

Citeste continuarea

Desert cozonac cu aluat oparit

Postat de momo121

Desert cozonac cu aluat oparit

    Pentru inceput punem 100 g de faina intr-un lighean si turnam 200 ml de lapte fierbinte, amestecam si lasam sa se racoreasca putin.    Dupa ce s-a racorit, punem drojdia...

Citeste continuarea

Comentarii

la 23.12.2012, 13:01
la 23.12.2012, 13:11
O ce bunatate!
la 23.12.2012, 13:32
Superbe!
la 23.12.2012, 13:33
Musai trebuiesc incercati La FAVO
la 23.12.2012, 15:07
Multumesc Sidy

Vezi toate comentariile (22)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking