Ingrediente
- Pt coji:
- 250 gr zahar
- 250 ml ulei
- 1 ling cacao
- 1 varf bicarbonat stins cu putina zeama de lamaie
- 4 oua
- faina cat cuprinde
- Pt crema :
- 300 gr nuca macinata
- 400 gr zahar praf
- 1 sticla esenta rom
- 250 gr margarina Rama sau unt
Mod de preparare
Facem in primul rand aluatul de coji . Zaharul (eu l-am macinat ca sa se dizolve mai repede) il frecam cu uleiul pana se topeste . Adaugam cacao, ouale , bicarbonatul stins cu putina zeama de lamaie si faina cat ia . Trebuie sa iasa un aluat destul de tare .
Punem forma de nuci la incins pe ochiul aragazului si in fiecare forma punem cate o biluta de aluat. Coacem cojile pana cand terminam aluatul . Atentie forma trebuie incinsa foarte bine altfel o sa scoateti foarte greu jumatatile de coji din forma. Nu trebuie unsa deoarece este ulei suficient in aluat.
Crema :
Scoatem margarina din frigider pentru a ajunge la temperature camerei si o amestecam cu zaharul pudra ( in reteta scria 600 gr zahar , dar am pus 400 , mi s-a parut prea mult), esenta de rom si nuca macinata si amestecam bine .
Umplem fiecare jumatate de nuca si unim cate doua. Cu cat stau mai mult cu atat sunt mai bune si se fragezesc . Se pot pudra cu zahar .
Daca ti-a placut reteta noastra "Nuci" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (17)
|