Ingrediente
Pentru cojile de nuci avem nevoie de:
- 2 oua
- 12 linguri ulei
- 10 linguri lapte
- 100 g zahar
- 1 plic amoniac pentru prajituri+zeama de lamâie
- Sare
- vanilie
- Aproximativ600 gfaina
Pentru crema avem nevoie de:
- 200 g unt
- 3 linguri zahar pudra
- 4 linguri nuca macinata
- 2 linguri gem de prune
- Pesmet din cojile de nuci(ce am scobit sau care s-au rupt)
- O lingurita rom
Mod de preparare
Pentru cojile de nuci am mixat ouale cu zaharul,am adaugat apoi cate o lingura de lapte si de ulei,sarea,amoniacul stins cu zeama de lamâie,vanilia si faina.
Am adaugat faina pâna am obtinut un aluat destul de ferm care poate fi modelat.
Am pus aluatul la frigider o ora.
Dupa o ora,am taiat aluatul fâsii si am facut bilute pe care le-am pus în formele individuale,treaba tare migaloasa.
Le-am pus la cuptor la 180 de grade 10-15 minute.
Le-am scos si asa fierbinti le-am scobit mijlocul pentru a vaea loc pentru crema.
Pentru crema am mixat untul cu zaharul,apoi am pus restul ingredientelor.
Am umplut nucile si le-am lipit câte doua.
Le-am lasat pâna a doua zi sa se fragezeasca,apoi le-am pudrat cu zahar.
S-aveţi poftă !!!!
Daca ti-a placut reteta noastra "Nuci umplute" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (51)
|