Ingrediente
- Aluat:
- 130 g faina;
- 70 g branza de vaca;
- 30 g unt;
- 20 g smantana;
- un ou.
- Umplutura:
- o cutie cu branza pufoasa cu smantana de la Delaco (140 g);
- 3 fire de ceapa verde;
- un fir de marar.
- In plus:
- o forma speciala pentru nuci si ulei pentru ungerea acesteia.
Mod de preparare
Formarea nucilor:
Se amesteca toate ingredientele pana ce se formeaza un aluat tare, dar putin lipicios.
Se unge fora de nuci cu ulei si se pune la incins la flacara aragazului.
Se formeaza din aluat bilute, care se pun in forma si se coc pe ambele parti. Se procedeaza asa pana cand se termina aluatul.
La nucile formate, coapte, se indeparteaza surplusul de aluat cu un cutit cu lama foarte subtire.
Umplutura:
Se pune crema de branza intr-un castron, peste care se pune ceapa verde taiata rondele si mararul tocat si se amesteca. Se umple fiecare jumatate de nuca cu acest amestec, apoi se lipesc cate doua jumatati pentru a forma o nuca.
Daca ti-a placut reteta noastra "Nuci-aperitiv cu crema de branza si verdeata" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (17)
|