Nugat glace', by Radu Popovici

Postat de Ina in Dulciuri
15 Aug 2013 | 17404 vizualizari
Nugat  glace', by Radu Popovici

Nu am avut fructe de padure pentru coulisul de fructe, dar va asigur ca si fara acesta, este un adevarat deliciu : pufoasa, aerata, fara ace de gheata !

Ingrediente

  • 1,2 litri frisca lichida vegetala
  • 400 g zahar
  • 200 g caise deshidratate
  • 200 g alune prajite, nesarate
  • 5 albusuri de ou
  • semintele de la 1/2 pastaie de vanilie
  • 1 lingurita de esenta de vanilie

Mod de preparare

Preparam intai crantzul:  Topim intr-o tigaie 200 g zahar, amestecand continuu pentru a nu se arde si se prepara un caramel de culoare bruna. Cand zaharul este complet topit ( dar nu ars ) se adauga alunele tocate in prealabil si se amesteca rapid, ca acestea sa se acopere uniform cu sirop. Amestecam cu grija inca 1-2 minute, pentru a gati usor si alunele, apoi turnam  crantzul pe o bucata de folie metalica si-l intindem cat mai uniform. Lasam sa se raceasca , apoi il dezlipim de pe folie si il tocam cu un cutit sau il punem intr-o punga si-l zdrobim bine cu ciocanul de snitele. 

Batem frisca si o pastram in frigider pana preparam amestecul de albusuri.

Mixam  albusurile de ou cu putina sare, pana devin o spuma tare. Separat, fierbem intr-o cratita 150 ml apa si 200 g zahar, amestecand din cand in cand. Cand siropul se leaga ( face spuma )  oprim focul si-l  incorporam  in albusurile de ou, mixand continuu. Siropul fierbinte va gati albusurile si le va dubla volumul. Adaugam vanilia , mai mixam 2-3 minute si lasam mixtura sa se raceasca.

Maruntim caisele deshidratate ( eu le-am tocat la robot )  si le amestecam cu frisca batuta , crantzul de alune si mixtura de albusuri. 

Transferam totul in vase pe care le vom lasa la congelator cateva ore, dupa care putem servi delicioasa inghetata simpla, sau alaturi de diverse sosuri de fructe. In lipsa acestora, eu am folosit topping de ciocolata. 

Multumesc pentru reteta d-lui Radu Popovici! 

Daca ti-a placut reteta noastra "Nugat glace', by Radu Popovici" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (60)
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios.

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Strudel cu mere

Postat de simona72

Strudel cu mere

Foile de placinta le lasam sa se dezghete de seara pana dimineata in frigider. Merele le curatam de coaja si le dam pe razatoarea cu gauri mari. Le punem intr-o craticioara pe foc, adaugam...

Citeste continuarea

Desert Cruffins

Postat de deyutzky

Desert Cruffins

Punem intr-un bol faina, facem o adancitura in mijloc si adaugam laptele caldut. In laptele caldut adaugam 1 lingurita zahar tos si drojdia. Amestecam putin pana cand drojdia se dizolva si...

Citeste continuarea

Comentarii

la 15.08.2013, 21:14
Demential!!
la 15.08.2013, 21:14
yummyyyy,,,la favorite
la 15.08.2013, 21:14
excelenta tre sa fie!
la 15.08.2013, 21:16
foarte buna, fetelor! Merita incercata!
la 15.08.2013, 21:18
Imi propusesem s-o fac sambata, dar m-am luat cu alte treburi si n-am mai avut timp. Ieri, cand si-au confirmat fetele vizita, m-am hotarat s-o incerc si n-am dat gres!

Vezi toate comentariile (60)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking