Ingrediente
- 1 piept de pui
- 2 oua
- 100 mil de lapte
- 100 gr cascaval
- 60 gr pesmet (eu am folosit de cumparat cu patrunjel si usturoi)
- 40 gr faina alba
- un mic sos din ingredientele aromate:
- 2 catei usturoi
- 2 frunze busuioc
- o lingurita vegeta de pui
- sare mare de bucatarie
- piper asortat recent macinat
- un vf cutit cilli(optional)eu am facut jumi-juma.
- 2 linguri de ulei masline.
Mod de preparare
In primul rand am pregatit pieptul de pui fara piele bineinteles, l-am taiat bucatele perfecte pt nugghets si l-am lasat deoparte.
Separat am pus toate ingredientele in instrumentul de lemn (scuze dar nu mai stiu cum se numeste ) pt usturoi si le-am pisat bine pana s-a format o pasta (vezi imagine 2). Aceasta pasta am amestecat-o cu laptele si ouale bine batute si am introdus bucatelele de piept de pui si am lasat la macerat cam vreo 3 ore. Apoi am amestecat faina, pesmetul si cascavalul si le-am tavalit prin compozitie. Le-am prajit pe o parte si pe cealalta, le-am asezat pe un prosop de hartie de bucatarie si optional se pune cascaval deasupra pt decor .
Se servesc calzi sau reci dupa preferinta.
Daca ti-a placut reteta noastra "Nuggets de pollo con especias (Nugets de pui bine aromati)" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (14)
|