O noapte la Venetia

Postat de sufletista in Dulciuri
13 Iun 2016 | 9078 vizualizari
O noapte la Venetia

Multumesc Merisor pentru retete

Ingrediente

  • Blat de cocos
  • 6 albusuri
  • 6 linguri zahar
  • 100 g nuca de cocos
  • 4 linguri faina
  • Blat de cacao
  • 4 oua
  • 4 linguri zahar
  • 4 linguri ulei
  • 4 linguri faina
  • 2 linguri cacao
  • 1/2 praf de copt
  • Crema
  • 6 galbenusuri
  • 150 g zahar
  • 6 linguri lapte
  • 200 g unt
  • zeama de la 1/2 lamaie
  • Glazura
  • 200 g ciocolata amaruie
  • 150 ml frisca

Mod de preparare

Blatul de cocos-mixam albusurile cu un praf de sare,adaugam treptat zaharul si mixam pana ce devine o spuma lucioasa si densa,adaugam nuca de cocos,faina.

Amestecam cu o spatula si intindem compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt,

Dam la rece pana ce pregatim blatul de cacao

Blatul de cacao-mixam albusurile impreuna cu un praf de sare,adaugam zaharul si mixam pana ce devine o spuma lucioasa,adaugam treptat galbenusurile mixand bine dupa fiecare.

Adaugam uleiul in fir subtire amestecand continuu cu o paleta.Adaugam faina amestecata cu cacao,praful de copt si amestecam cu o paleta.

Turnam compozitia peste blatul de cocos si dam la cuptorul incalzit cca 35 min sau pana cand va trece testul.

Lasam sa se raceasca foarte bine.

Crema-intr-un bol frecam galbenusurile cu zaharul pana ce devien spuma,adaugam laptele ,amestecam si punem vasul pe baie de abur,amestecand continuu pana ce se ingroasa ca o budinca.

Lasam crema sa se raceasca foarte bine,timp in care vom freca untul cu zaharul vanilat dupa care il vom incorpora in crema de vanilie treptat adaugand si zeama de lamaie.

Intindem crema peste blaturi si dam la rece 30 min,

Pentru glazura rupem ciocoalta in bucatele,o punem intr-un vas impreuna cu frisca si punem pe foc amestecand continuu pana ce se topeste ciocolata,

Lasam putin sa se raceasca(cca 1-2 min)dupa care o vom intinde peste crema,dam din nou la rece cateva ore dupa care putem portiona prajitura

Daca ti-a placut reteta noastra "O noapte la Venetia" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (20)
Retete similare

Prajitura "O noapte la Venetia"

Postat de robert_badica

Prajitura "O noapte la Venetia"

Blatul de cocos: Batem albusurile, spuma tare cu praful de sare. Adaugam treptat zaharul,si mixam bine. Punem si nuca de cocos, si in final faina cernuta. Omogenizam. Tapetam o tava cu...

Citeste continuarea

Desert prajitura "O noapte la Venetia"

Postat de merisor67

Desert prajitura "O noapte la Venetia"

Pentru blatul de cocos , mixam albusurile spuma cu putina sare, apoi adaugam treptat zaharul, nuca de cocos si faina. Tapetam tava cu hartie de copt si intindem blatul de cocos uniform in ea....

Citeste continuarea

Comentarii

la 13.06.2016, 20:09
Cred ca e tare buna prajitura asta! Am tot vazut-o pe aici, dar inca n-am testat-o!
la 13.06.2016, 20:17
Ce prajitura buna. Si eu am in plan sa o pregatesc!
la 13.06.2016, 20:35
la 13.06.2016, 20:39
Deci mergem la Venetia?
la 13.06.2016, 20:39
Ce frumoasa ti-a iesit! ma bucur ca ti-am folosit drept inspiratie!

Vezi toate comentariile (20)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking