Ingrediente
- Aluat:
- 3 gălbenuşuri
- 5 00 g de făină
- 30 g de drojdie
- 1 linguriţă de zahăr
- 250 g de unt(margarină)
- coajă de portocală rasă
- sare
- câteva linguri de lapte
- Cremă:
- 3 albuşuri
- 250 g de zahăr
- 250 g de nuci măcinate
- gem de uns
- vişine
- Glazură de cacao la rece:
- 200 g de zahăr pudră
- 2 linguri de cacao
- 3-4 linguri de apă fierbinte
- 1 linguriţă de oţet
- 1 lingură de ulei
Mod de preparare
Se amestecă ingredientele pentru aluat. Se întind 2 foi, cam de 15 cm lăţime fiecare. Pe margini se pun vişinele fără sâmburi şi se rulează aluatul peste vişine.
Se bat albuşurile spumă tare cu zahărul, apoi se încorporează uşor nucile. In mijloc se unge cu gem. Peste gem se toarna crema(se imparte in 2, pentru cele 2 foi). Se coace cam 30 de minute la foc potrivit.
Se ung cu glazură de cacao la rece.
Glazura: Se freacă bine zahărul cu cacaua să nu aibă cocoloaşe.Se adaugă uleiul, oţetul si apa fierbinte si se amesteca repede. Se freacă bine si se toarnă peste prăjitură.
Daca ti-a placut reteta noastra "Ochi de păun" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (9)
|