Ochiuri in cuib de mamaliguta

Postat de Ina in Aperitive / Garnituri
25 Mai 2010 | 4191 vizualizari
Ochiuri in cuib de mamaliguta

Pentru orice ora din zi....

Ingrediente

  • Mamaliguta:
  • 400 ml de apa
  • malai cat cuprinde (300 -350 g ... eu nu-l masor :-P )
  • sare
  • 50 g unt
  • telemea de oaie
  • 2 oua
  • 100 g unt

Mod de preparare

Mamaliguta:

     Se pune apa la fiert, cu putina sare si un praf de malai. Cand clocoteste se toarna in ploaie malaiul ( ca la gris cu lapte), mestecand continuu cu o lingura de lemn ( daca n-ai facalet ). Adaugi si untul si mesteci in continuare, pana malaiul se umfla si mamaliga se desprinde usor de peretii vasului.

    O rastorni pe o farfurie si e gata!

Aranjarea:

     Pe o farfurie asezi  un strat de branza rasa de oaie , pui bucatele de unt, apoi acoperi totul cu un strat de mamaliguta fierbinte. Razi si peste mamaliguta branza, apoi finalizezi totul cu un ou ochi deasupra. ( asta stiti sa-l faceti :)))  )

    Se serveste fierbinte!

Daca ti-a placut reteta noastra "Ochiuri in cuib de mamaliguta" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (9)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Aperitiv placinte la tigaie

Postat de mirela0911

Aperitiv placinte la tigaie

In vasul robotului se pun apa, laptele, zaharul si drojdia uscata. Se amesteca bine apoi se adauga faina si sarea. Se porneste robotul si se mixeaza pana devine un aluat omogen. Se lasa la dospit...

Citeste continuarea

Drob de somon

Postat de RuxyRux

Drob de somon

Incepem cu prepararea blatului: Din ingredientele din reteta framantam aluatul, se face rapid si  se leaga usor, se infoliaza si se da la rece pana preparam umplutura. Somonul se...

Citeste continuarea

Comentarii

la 25.05.2010, 14:24
E gata masa!!!
la 25.05.2010, 14:36
Uite ca eu am venit !!! ce bunatate !!!
Mai tarziu am sa vin si eu cu un balmos autentic !
la 25.05.2010, 14:40
la 25.05.2010, 18:12
Bun de tot!
la 25.05.2010, 19:29
bun rau

Vezi toate comentariile (9)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking