Ingrediente
- Pentru ciuperci:
- 400 grame ciuperci proaspete, feliate
- 3 linguri unt
- 2 catei de usturoi
- 1 lingurita fulgi de piri-piri
- 1 lingura otet balsamic
- sare/piper
- Pentru mamaliga:
- 1 cana malai
- 2 cani supa de legume
- 2 cani lapte
- 3 linguri de unt
- 100 grame parmezan ras
- sare/piper
- Pentru servit:
- sos marinara (sau sos de rosii amestecat cu sare/piper, frunze proaspete de busuioc si usturoi)
- 3 oua ochiuri gatite dupa preferinte
- 100 grame branza Feta
- patrunjel proaspat, tocat
Mod de preparare
Se amesteca supa si laptele intr-o oala si se aduce la punctul de fierbere. Se reduce focul cu mic si se adauga treptat malaiul, amestecand cu un tel. Se gateste 15-20 de minute, amestecand frecvent. Se adauga parmezanul si se amesteca. Se pastreaza la cald pana in momentul servirii.
Intr-o tigaie, se incalzesc 2 linguri de unt. Se adauga ciupercile si se lasa la gatit, fara sa se amestece, 5-7 minute. Se amesteca si se adauga sare si piper. Se mai gatesc pana cand toata apa s-a evaporat si au devenit usor crocante. Se adauga restul de unt si se lasa pana cand ciupercile s-au caramelizat.. Se adaugă usturoiul si fulgii de piri-piri, se gatesc 10 secunde, apoi se adauga otetul balsamic. Se lasa la gatit 1-2 minute, amestecand, pana cand otetul a imbracat ciupercile.
Se incalzeste marinara cateva minute.
In momentul servirii, se imparte mamaliga pe farfurii, se aseaza ciupercile, sosul si ouale si se presara patrunjel si branza feta.
Daca ti-a placut reteta noastra "Mamaliga cu oua ochiuri, branza feta, ciuperci caramelizate si marinara" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (14)
|