Tarta cu ciuperci si branza

Postat de RuxyRux in Aperitive / Garnituri
30 Noi 2010 | 7133 vizualizari
Tarta cu ciuperci si branza

Branza aromeaza tarta apetisanta cu ciuperci si smantana dulce....delicioasa....

Ingrediente

  • Aluat tarta: Se obtin 300 gr aluat tarta...  
  • 175 gr faina
  • un varf cutit sare
  • 85 gr unt
  • 1 ou batut
  • 2 linguri apa rece  
  • compozitie tarta:
  • 2 linguri ulei masline
  • 1 lingura ulei palmier
  • 1 ceapa
  • 500 gr ciuperci
  • 3 oua
  • 200 ml smantana
  • 125 gr branza( Gruyere sau Feta)
  • un sfert lingurita sare
  • piper
  • nucsoara( daca o iubiti)

Mod de preparare

Aluatul:

Se pune faina intr-un vas, sarea si untul si se amesteca pana se obtine un aluat faramicios( firmituri).

Se face o gropita in mijloc si se pune oul si apa. Se amesteca usor si e foarte probabil sa mai fie nevoie de putina faina sa se lege un aluat bun si usor manevrabil.

Se pune aluatul pe o suprafata infainata s se mai framanta un minut.

Se intinde o foaie rotunsa sugicienta pentru a captusi o tava de 25 cm, se pune aluatul in forma apasand bine marginile ondulate si se taie surplusul.

Se pune tava la frigider 20 de min.

Intre timp, se preincalzeste cuptorul la 220 grade.

Intr-o tigaie se toarna uleiul, se pune ceapa feliata la rumenit , apoi ciupercile si se amesteca cinci minute cu grija sa nu se arda. Se lasa la racorit.

Se scoate tava de la rece cu tarta si se coace 15 min.

Dupa 15 min se reduce focul la 180 grade, se pune un strat de branza in tava peste aluat, se acopera cu compozitia de ciupercute, apoi din nou restl de branza si apoi amestecul de ou si smantana sare si putin piper.

Se coace 20-30 de min...pana tarta se incheaga bine.

E superba!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu ciuperci si branza" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (11)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Tarta cu dovlecei si branza de vaci

Postat de rocsi_1612

Tarta cu dovlecei si branza de vaci

Aluatul: Puneti intr-un bol untul rece, taiat cubulete. Adaugati oul, sare, apoi faina, treptat. Incepeti si framantati cu mana, pana obtineti un aluat omogen.  Daca mai este nevoie de...

Citeste continuarea

Aperitiv tarta cu branza, carnati si ciuperci

Postat de mirela0911

Aperitiv tarta cu branza, carnati si ciuperci

Aluatul: Intr-un bol se cerne faina, se adauga sarea si praful de copt. Se pune untul taiat in bucatele mici si se framanta intre degete pana se obtine un aluat nisipos. Se adauga smantana, oul...

Citeste continuarea

Comentarii

la 30.11.2010, 21:39
la 30.11.2010, 21:39
deliciasa tarta ta
la 30.11.2010, 21:40
Elaaa
la 30.11.2010, 21:41
combinatie buna de toooooooot
la 30.11.2010, 21:43
buna rau 5f

Vezi toate comentariile (11)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking