Mamaliguta cu surprize

Postat de merisor67 in Aperitive / Garnituri
14 Mar 2013 | 8514 vizualizari
Mamaliguta cu surprize

Din start va spun ca nu este recomandata la dieta, doar pentru Padre, poate, ca are multe calorii, dar daca ne multumim cu portie mica, trecem cu vederea.

Ingrediente

Pentru mamaliguta:

  • 1,5 L apa
  • 300 gr malai
  • sare

Pentru umplut:

  • carnati de casa afumati
  • 3 oua fierte, tari
  • 15 gr unt
  • 150 gr branza telemea sarata
  • 150 gr smantana

Mod de preparare

Pentru mamaliguta punem apa la fiert impreuna cu sarea si 2-3 linguri de malai.

Lasam sa dea in clocot dupa care incepem sa punem restul de malai, putin cate putin si mestecand continuu.

Eu asa am invatat de la bunica mea, se numeste mamaliguta pripita.

Pe urma lasam sa fiarba la foc incet si mestecam cand si cand sa nu se lipeasca.

Trebuie sa iasa o mamaliguta mai moale decat cea obisnuita.

Intre timp fierbem ouale, prajim sau frigem carnatii, eu i-am fript pe gratar la cuptor, iar sub gratar am asezat o tava cu apa.

Branza o sfaramam cu furculita.

Cand s-a fiert mamaliguta, eu o incerc gustand-o, fiid mai moale nu-mi dau seama cand este gata, ungem un vas de lut cu unt, asezam un rand subtire de mamaliguta peste care asezam un rand cu rondele de carnati, iar un rand de mamaliguta, felii de oua si branza sfaramata si din nou mamaliguta.

Dam vasul la cuptor pentru 10 minute la foc mediu(175 grade).

Noi am servit cu smantana.

Daca ti-a placut reteta noastra "Mamaliguta cu surprize" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (44)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Mamaliguta cu surprize

Postat de epurasha2bb

Mamaliguta cu surprize

Se fierbe laptele cu un praf de sare, se adauga malaiul cate putin, batand cu telul.Se face o mamaliguta vartoasa.se ia de pe foc sa se raceasca putin. Se unge cu putin ulei o tava...

Citeste continuarea

Comentarii

la 14.03.2013, 14:52
O bunatate romaneasca!
la 14.03.2013, 14:53
Si surpriza-i un carnat...
la 14.03.2013, 14:53
ce foame imi e ((((
la 14.03.2013, 14:56
ai, ai, ce bunaciune! deja ma ling pe degete
la 14.03.2013, 14:57
Cleme era sa ma inec, cand am citit beam apa

Vezi toate comentariile (44)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking