Ravioli bicolori cu hribi, brânză de capră şi ierburi aromatice, în sos marinara

Postat de simonacallas in Paste
15 Mar 2014 | 4116 vizualizari
Ravioli bicolori cu hribi, brânză de capră şi ierburi aromatice, în sos marinara

Iubesc pastele, de orice fel (de la spaghetti la papardelle si de la gnocchi la farfalle) si preparate oricum. Cupărate de-a gata ori făcute în casă (atunci când îmi permite timpul). Iar, când am găsit într-un magazin forma de plastic pentru ravioli, mi-am propus să o folosesc. Într-un fel mai deosebit :)

Ingrediente

  • Pentru paste:
  • 350 g făină
  • 200 g spanac
  • 2 ouă
  • 3 linguri ulei măsline
  • Pentru umplutură:
  • 200 g hribi proaspeţi
  • 1 ceapă
  • 1 lingură unt
  • 150 g brânză de capră
  • Pentru sos:
  • 2 căţei usturoi
  • 2 linguri ulei de măsline
  • busuioc verde
  • 4-5 roşii mari
  • 1 linguriţă zahăr
  • ½ pahar de vin alb
  • oregano, rozmarin, sare, piper

Mod de preparare

● Din 350 g făină; 200 g spanac opărit, scurs şi procesat la blender; 2 ouă mari; 3 linguri ulei de măsline; 2 linguri apă; un praf de sare – se frământă un aluat fin, elastic şi nelipicios (dacă este nevoie se mai adaugă puţină făină), care se înfăşoară în folie alimentară şi se pune în frigider circa 15 minute.

● În acest timp se prepară umplutura din 200 g hribi proaspeţi şi o ceapă, tocate cu cuţitul şi călite împreună în puţin unt, care apoi se amestecă cu 150 g brânză de capră, sare, piper şi ierburi aromatice după gust. 

● Se scoate din frigider aluatul şi se întinde cu sucitorul într-o foaie subţire, se decupează cercuri în care se pune câte o linguriţă de umplutură, apoi se pliază şi se sigilează marginile. Ravolii formaţi se fierb 2-3 minute în apă cu sare (până când se ridică şi plutesc la suprafaţa apei).

● Se servesc imediat, cu sos marinara preparat astfel: 2 căţei de usturoi zdrobiţi se călesc în ulei de măsline extravirgin împreună cu câteva frunze proaspete de busuioc (tocate), apoi se adaugă roşiile decojite şi mărunţite la blender, o linguriţă rasă de zahăr şi ½ pahar de vin alb, se lasă să fiarbă 15 minute la foc mic; apoi se ia sosul de pe foc şi se adaugă oregano, rozmarin, sare şi piper după gust.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Ravioli bicolori cu hribi, brânză de capră şi ierburi aromatice, în sos marinara" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (19)
Retete similare

Salată de paste cu păstrăv afumat şi sos de roşii

Postat de ela2015

Salată de paste cu păstrăv afumat şi sos de roşii

Fierbem pastele în apă clocotită cu un praf de sare (conform timpului de pe ambalaj). Le scurgem şi le clătim prin 3-4 jeturi de apă rece. Într-un vas încăpător punem...

Citeste continuarea

Penne cu sardine

Postat de simona72

Penne cu sardine

Se pune apa la fiert, aproximativ 1litru. Cnd aceasta clocoteste se adauga pastele si se fierb 10 minute, conform instructiunilor de pe ambalaj. Ceapa verde se taie feliute, ardeiul si...

Citeste continuarea

Comentarii

la 15.03.2014, 09:45
la 15.03.2014, 10:37
Georgia, multumesc mult
la 15.03.2014, 11:56
mama ce bine arata!
la 15.03.2014, 11:57
la 15.03.2014, 12:20

Vezi toate comentariile (19)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking