Ravioli bicolori cu hribi, brânză de capră şi ierburi aromatice, în sos marinara

Postat de simonacallas in Paste
15 Mar 2014 | 4298 vizualizari
Ravioli bicolori cu hribi, brânză de capră şi ierburi aromatice, în sos marinara

Iubesc pastele, de orice fel (de la spaghetti la papardelle si de la gnocchi la farfalle) si preparate oricum. Cupărate de-a gata ori făcute în casă (atunci când îmi permite timpul). Iar, când am găsit într-un magazin forma de plastic pentru ravioli, mi-am propus să o folosesc. Într-un fel mai deosebit :)

Ingrediente

  • Pentru paste:
  • 350 g făină
  • 200 g spanac
  • 2 ouă
  • 3 linguri ulei măsline
  • Pentru umplutură:
  • 200 g hribi proaspeţi
  • 1 ceapă
  • 1 lingură unt
  • 150 g brânză de capră
  • Pentru sos:
  • 2 căţei usturoi
  • 2 linguri ulei de măsline
  • busuioc verde
  • 4-5 roşii mari
  • 1 linguriţă zahăr
  • ½ pahar de vin alb
  • oregano, rozmarin, sare, piper

Mod de preparare

● Din 350 g făină; 200 g spanac opărit, scurs şi procesat la blender; 2 ouă mari; 3 linguri ulei de măsline; 2 linguri apă; un praf de sare – se frământă un aluat fin, elastic şi nelipicios (dacă este nevoie se mai adaugă puţină făină), care se înfăşoară în folie alimentară şi se pune în frigider circa 15 minute.

● În acest timp se prepară umplutura din 200 g hribi proaspeţi şi o ceapă, tocate cu cuţitul şi călite împreună în puţin unt, care apoi se amestecă cu 150 g brânză de capră, sare, piper şi ierburi aromatice după gust. 

● Se scoate din frigider aluatul şi se întinde cu sucitorul într-o foaie subţire, se decupează cercuri în care se pune câte o linguriţă de umplutură, apoi se pliază şi se sigilează marginile. Ravolii formaţi se fierb 2-3 minute în apă cu sare (până când se ridică şi plutesc la suprafaţa apei).

● Se servesc imediat, cu sos marinara preparat astfel: 2 căţei de usturoi zdrobiţi se călesc în ulei de măsline extravirgin împreună cu câteva frunze proaspete de busuioc (tocate), apoi se adaugă roşiile decojite şi mărunţite la blender, o linguriţă rasă de zahăr şi ½ pahar de vin alb, se lasă să fiarbă 15 minute la foc mic; apoi se ia sosul de pe foc şi se adaugă oregano, rozmarin, sare şi piper după gust.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Ravioli bicolori cu hribi, brânză de capră şi ierburi aromatice, în sos marinara" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (19)
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia

Retete similare

Gnocchi cu sos de rosii cu legume si carnaciori

Postat de timea

Gnocchi cu sos de rosii cu legume si carnaciori

Ceapa si ardeiul le tocam marunt iar dovlecelul il dam pe razatoarea mare. Punem ceapa si ardeiul la calit intr-un wok in care am incalzit  uleiul de masline pt 1-2 minute, apoi adaugam...

Citeste continuarea

Salata de paste cu legume, masline si mozzarella

Postat de Pungasa_Rogue

Salata de paste cu legume, masline si mozzarella

Se pun apa si sarea intr-o oala la foc si cand dau in clocote se adauga pastele, fierbandu-le conform instructiunilor de pe ambalaj. Se pun apoi intr-o sita si se clatesc cu apa rece....

Citeste continuarea

Comentarii

la 15.03.2014, 09:45
la 15.03.2014, 10:37
Georgia, multumesc mult
la 15.03.2014, 11:56
mama ce bine arata!
la 15.03.2014, 11:57
la 15.03.2014, 12:20

Vezi toate comentariile (19)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking