Ingrediente
- 2 ouă
- Pentru cuiburile de cartofi:
- 4 cartofi roz
- 100 grame de telemea
- codițele de la 1 legătură de ceapă verde
- 1 lingură de amidon alimentar
- 1 ou
- sare
- piper
- unt pentru uns tava
- Pentru aspect și servire:
- 50 grame de cașcaval răzuit
- 2-4 frunze de salată verde
- 1 roșie
Mod de preparare
Cartofii se spală și se fierb pe jumătate ”în coajă”, ca să rămână puțin mai fermi, pentru răzuire.
Între timp se dă telemeaua pe răzătoarea mare, se spală și se taie codițele de ceapă și se răzuiește fin cașcavalul.
Cartofii aproape fierți se scot din apa fierbinte, se lasă să se răcorească, după care se dau prin răzătoarea mare. Se adaugă: telemeaua răzuită, ceapa verde tăiată, oul, sarea, piperul și amidonul alimentar. Se amestecă pentru omogenizare și se pun două grămăjoare într-o tavă termorezistentă, unsă în prealabil cu unt. Se modelează grămăjoarele și se face în mijlocul lor câte o adâncitură, în care se pun ouăle.
Se pune capacul la tava termorezistentă și se dă la cuptor, până ce ”se încheagă” ochiurile. Atunci se scoate tava și se presară cașcaval răzuit pe cuiburile de cartofi, de jur împrejurul ochiurilor. Se dă tava din nou la cuptor, dar fără capac, până ce se topește cașcavalul și se rumenește ușor.
Atunci se scoate tava din cuptor și preparatul se servește cald, pe frunze de salată, cu roșii, sau cu o salată asortată alături. Nu este nevoie de pâine.
Daca ti-a placut reteta noastra "Ochiuri la cuptor, in cuiburi de cartofi si branzeturi" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (19)
|