Omleta cu broccoli si telemea, la cuptor

Postat de RODIMUR in Aperitive / Garnituri
6 Oct 2020 | 4841 vizualizari
Omleta cu broccoli si telemea, la cuptor

Am făcut astăzi dimineață, pentru micul dejun o omletă gustoasă, pufoasă și sănătoasă (nu numai pentru că era făcută la cuptor, ci și pentru că avea broccoli printre ingrediente, o legumă excelentă pentru sănătatea noastră). Și m-am gândit să v-o prezint...

Ingrediente

  • 4 ouă
  • câteva buchețele de broccoli proaspăt
  • 100 grame de telemea
  • 40-50 grame de cașcaval răzuit
  • sare (opțional)
  • piper
  • unt/ulei de floarea soarelui pentru uns tava

Mod de preparare

Buchețelele de broccoli se spală sub jet și se lasă în strecurătoare, ca să se scurgă bine de apă.

Se răzuiește fin cașcavalul, iar telemeaua se răzuiește pe răzătoarea mare.

Se sparg ouăle și se mixează cu foarte puțină sare (pentru că telemeaua este suficient de sărată) și cu piper, după gust.

Se unge o tavă termorezistentă cu unt, sau cu ulei de floarea soarelui și se toarnă în ea ouăle mixate cu sarea și piperul.

Peste ouăle mixate se presară telemeaua răzuită și apoi se pun deasupra buchețelele de broccoli.

Se presară cașcavalul răzuit pe toată suprafața omletei și se dă tava la cuptor, la temperatură medie.

Se lasă omleta în cuptor până ce se rumenește frumos, după care se scoate din cuptor, se porționează și se servește imediat, eventual cu pâine prăjită și salată sau roșii, după preferință. 

Daca ti-a placut reteta noastra "Omleta cu broccoli si telemea, la cuptor" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (14)
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
citeste mai mult
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate

Retete similare

Covridog

Postat de lucy2002

Covridog

Din ingredientele de mai sus se face un aluat. Se cerne faina intr-un bol, drojdia se amesteca cu zaharul. Dupa ce a devenit lichida drojdia, o amestecam cu laptele caldut si incepem sa...

Citeste continuarea

Placinta cu ciuperci

Postat de Corina33

Placinta cu ciuperci

Mai intai pregatim aluatul : se amesteca faina cu sarea intr-un bol incapator. Drojdia o amestecam cu zaharul intr-o canita pana se lichefiaza, apoi adaugam cateva linguri de apa si o turnam...

Citeste continuarea

Comentarii

la 06.10.2020, 22:27
la 06.10.2020, 22:35
la 07.10.2020, 09:08
Buna!
la 07.10.2020, 09:46
Mulțumesc frumos, Cristina!
la 07.10.2020, 09:47
Mulțumesc frumos, Dantes!

Vezi toate comentariile (14)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking