Ingrediente
- 4 ouă
- câteva buchețele de broccoli proaspăt
- 100 grame de telemea
- 40-50 grame de cașcaval răzuit
- sare (opțional)
- piper
- unt/ulei de floarea soarelui pentru uns tava
Mod de preparare
Buchețelele de broccoli se spală sub jet și se lasă în strecurătoare, ca să se scurgă bine de apă.
Se răzuiește fin cașcavalul, iar telemeaua se răzuiește pe răzătoarea mare.
Se sparg ouăle și se mixează cu foarte puțină sare (pentru că telemeaua este suficient de sărată) și cu piper, după gust.
Se unge o tavă termorezistentă cu unt, sau cu ulei de floarea soarelui și se toarnă în ea ouăle mixate cu sarea și piperul.
Peste ouăle mixate se presară telemeaua răzuită și apoi se pun deasupra buchețelele de broccoli.
Se presară cașcavalul răzuit pe toată suprafața omletei și se dă tava la cuptor, la temperatură medie.
Se lasă omleta în cuptor până ce se rumenește frumos, după care se scoate din cuptor, se porționează și se servește imediat, eventual cu pâine prăjită și salată sau roșii, după preferință.
Daca ti-a placut reteta noastra "Omleta cu broccoli si telemea, la cuptor" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (14)
|