4 pere
100 gr brânză gorgonzola DOP
30 gr miere
Miez de nucă
Câteva fire de... citeste mai mult
Omleta este preparatul cel mai potrivit pentru mic dejun, după părerea noastră, mai ales pentru că se poate combina cu foarte multe ingrediente: carne, cartofi, cârnați, ceapă, verdeață, brânzeturi, etc. Este preparatul pe care noi, băieții din casă, îl facem în fiecare weekend. De data aceasta, am ales să preparam omletă cu cartofi rași, mărar și puțină mozzarella și am servit-o cu legume proaspete și branză telemea, alături de o cană cu lapte.
Ingrediente
Mod de preparareCurățăm cartofii, îi spălăm și îi dăm pe răzătoarea mare. Amestecăm ouăle cu un praf de sare, adăugăm cartofii rași, puțină mozzarela rasă, cam o mână, nu mai mult, mărarul verde tocat mărunt și puțin piper și omogenizăm compoziția. Ungem o tigaie antiaderentă cu puțin ulei de măsline și o punem la încins, pe foc mediu. Turnăm compoziția de omletă cu cartofi rași, în ea și o lăsăm să se prepare bine pe prima parte, apoi o întoarcem cu ajutorul unei spatule. Compoziția omletei fiind mai groasă, necesită mai mult timp de preparare decat o omleta obișnuită, 1-2 minute în plus pe o parte și la fel pe cealaltă. Este foarte gustoasă și mai ales sățioasă, dintr-o porție, așa cum am făcut-o eu, pot servi 2 persoane. Poftă bună! Daca ti-a placut reteta noastra "Omleta cu cartofi rasi" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (16)
|
4 pere
100 gr brânză gorgonzola DOP
30 gr miere
Miez de nucă
Câteva fire de... citeste mai mult
Postat de caroline
Intr-un ibric la foc mic ( sau la microunde) topim untul, apoi il lasam sa se racoreasca putin. Separat punem intr-un bol ouale si le batem spuma cu laptele. Punem putina sare ( dupa...
Citeste continuareaPostat de katty
Intr-un vas sfaramam branza moale, branza telemea si radem parmezanul sau il punem bucatele mai mari. Adaugam ouale, iaurtul, uleiul si omogenizam. Adaugam grisul si faina de ovaz, omogenizam si...
Citeste continuarea
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|