Ingrediente
- 2 felii de somon afumat
- 3 oua
- 2 linguri lapte
- un praf bun de sare
- 40 gr cascaval razuit
- 2 linguri ulei de palmier( sau de care doriti)
- 2 palarii mari de ciuperci champinion)
- 1 varf de legatura de marar
Sos:
- 1 radacina de hrean
- 1 lingurita ulei de masline
- 1 lingurita mustar
- o lingurita otet de mere
- un varf de lingurita de miere
- 3 linguri smantana
- sare dupa gust
- doua trei frunzulite de marar tocate( optional, daca nu va place, renuntati)
Mod de preparare
Sosul ajunge pentru 3 persoane, omleta in schimb... doar pentru una.
Sosul: se rade hreanul pe razatoarea mica, se adauga pe rand restul ingredientelor iar la final smantana si mararul.
Se taie ciupercile marunt, se toaca verdeata, cascavalul se razuie..
Intr-o tigaie se calesc usor ciupercile presarate cu un praf de sare, timp de doua minute.
Intre timp se bat bine ouale, cu un praf de sare, apoi cu laptele, se adauga o jumatate din cantitatea de cascaval, apoi mararul si se toarna peste ciuperci.
Se lasa un minut la foc mediu apoi se intoarce, se adauga restul de cascaval si se mai lasa putin, sau se mai poate intoarce o data. Se scoate pe farfurie si se pune deasupra somonul afumat bucatele. Se ruleaza cu grija. Se pune sos deasupra si se mananca cu pofta...e tare gustoasa omleta!
Daca ti-a placut reteta noastra "Omleta cu ciuperci si somon afumat in sos de hrean" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (31)
|