Omleta cu slanina si ceapa

Postat de vasimur in Porc
30 Dec 2017 | 6220 vizualizari
Omleta cu slanina si ceapa

  Slănina este apreciată foarte mult în Ardeal și nelipsită din multe preparate, chiar și din omletă. Omleta cu slănină și ceapă este foarte gustoasă și poate constitui un mic dejun, sau o cină ușor de preparat, în orice anotimp.    Din ingredientele de mai jos au rezultat 2 porții zdravene.    Rețetă românească.  

Ingrediente

  • 75-100 g slănină de porc, afumată
  • 5 ouă
  • 1 legătură de ceapă verde
  • 1/4 ardei gras roșu
  • 1/4 ardei gras galben
  • ulei
  • sare
  • piper măcinat
  • boia de ardei dulce

Mod de preparare

 

Se curăță și se spală bine ceapa și ardeii. Se taie fideluțe nu prea mari, ca să aibă aspect plăcut.

Slănina de porc se taie felii nu prea subțiri și se crestează, ca un pieptene. Se toarnă foarte puțin ulei într-o tigaie și se pune slănina la prăjit 2-3 minute, pe ambele părți, până ce lasă puțină untură. Peste slănină, se pun ardeiul, se lasă 2-3 minute să se înmoaie, după care se pune ceapa.

Ouăle se sparg și se bat într-o farfurie, se pune sare, piper și boia după gust. Compoziția astfel rezultată se toarnă în tigaie, peste celelalte ingrediente și se prăjește pe ambele părți. Am tăiat omleta în 4 bucăți, pentru a putea fi întoarsă mai ușor, cu o spatulă din lemn. Omleta se poate servi și cu murături, dacă vă place.

Poftă bună!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Omleta cu slanina si ceapa" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (10)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Ciorba de salata verde cu afumatura

Postat de sufletista

Ciorba de salata verde cu afumatura

Prima data ne ocupam de salata pe care o vom spala frunza cu frunza si o lasam sa se scurga foarte bine. In cratita in care facem ciorba, calim ceapa rosie data prin razatoare, morcovul in...

Citeste continuarea

Supa de salata

Postat de novembber

Supa de salata

  Se pregateste mai intai supa de legume: legumele curatate si taiate in 2 sau 4 bucati se pun la fiert in 3 l de apa cu o lingura cu varf de sare. Se lasa la fiert cam o ora, sau pana se...

Citeste continuarea

Comentarii

la 30.12.2017, 15:50
Foarte bună!
la 30.12.2017, 16:39
Ce omuleta gustoasa !
la 30.12.2017, 17:03
Yummy!
la 30.12.2017, 17:11
Buna!
la 30.12.2017, 18:59

Vezi toate comentariile (10)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking