Ingrediente
- 75-100 g slănină de porc, afumată
- 5 ouă
- 1 legătură de ceapă verde
- 1/4 ardei gras roșu
- 1/4 ardei gras galben
- ulei
- sare
- piper măcinat
- boia de ardei dulce
Mod de preparare
Se curăță și se spală bine ceapa și ardeii. Se taie fideluțe nu prea mari, ca să aibă aspect plăcut.
Slănina de porc se taie felii nu prea subțiri și se crestează, ca un pieptene. Se toarnă foarte puțin ulei într-o tigaie și se pune slănina la prăjit 2-3 minute, pe ambele părți, până ce lasă puțină untură. Peste slănină, se pun ardeiul, se lasă 2-3 minute să se înmoaie, după care se pune ceapa.
Ouăle se sparg și se bat într-o farfurie, se pune sare, piper și boia după gust. Compoziția astfel rezultată se toarnă în tigaie, peste celelalte ingrediente și se prăjește pe ambele părți. Am tăiat omleta în 4 bucăți, pentru a putea fi întoarsă mai ușor, cu o spatulă din lemn. Omleta se poate servi și cu murături, dacă vă place.
Poftă bună!
Daca ti-a placut reteta noastra "Omleta cu slanina si ceapa" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (10)
|