Ingrediente
- 2 ouă;
- 2 lg lapte;
- 1 lgţ smântână;
- un cubuleţ telemea de capră;
- 1 felie şuncă de pui;
- 1/4 ardei roşu sau gogoşar;
- 1 vârf lgţ oregano;
- 1 vârf lgţ busuioc;
- 1 vârf lgţ parmezan ras (opţional);
- foarte puţin unt, pentru uns tigaia;
- sare (depinde cât de sărată e brânza);
- piper.
Mod de preparare
Obişnuiesc să spăl ouăle înainte de a le găti.
Se bat ouăle, se adaugă laptele, smântâna, telemeaua tăiată mărunt, condimentele (oregano, busuioc, sare - dacă e necesar, piper).
Se încinge tigaia, se unge cu unt.
Se toarnă ouăle în tigaie, se ţin la foc mic până când s-au "închegat", se adaugă şunca de pui deasupra, se întoarce omleta ca şi clătita.
Se ornează farfuria după placul şi imaginaţia fiecăruia, se presară totul cu puţin parmezan (opţional).
Poftă bună!
Daca ti-a placut reteta noastra "Omletă cu telemea de capră şi şuncă de pui" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (14)
|