Omleta Godina cu cartofi prajiti

Postat de violeta30 in Aperitive / Garnituri
27 Feb 2016 | 2303 vizualizari
Omleta Godina cu cartofi prajiti

Sotului meu ii plac cartofii cu oua, imi zicea mereu sa bat 2 oua peste ultima tura de cartofi prajiti. Erau prea plini de grasimi si mie nu-mi placeau. Am incercat intr-o seara, dupa ce am nimerit niste cartofi mai ciudati (asa cum sunt mereu, mai fara gust astia de import). In combinatia asta sunt bestiali. Daca va raman cartofi prajiti pe care nu-i mai consumati ca s-au racit, incercati reteta aceasta. Sunt magnifici, la fel ca si Marian Godina. Atunci cand adaugi sare si piper, viata-i mai frumoasa ! :))

Ingrediente

  • 1 cartof mai mare sau 3 mai mici
  • 3 oua
  • sare
  • piper
  • 1 cubulet de unt
  • ulei pentru prajit

Mod de preparare

Curatam cartofii si ii taiem pai. Spalam, saram si dam la prajit.

Intre timp spargem cele 3 oua si le batem bine cu sare si piper.

Intr-o tigaie adaugam cubul de unt si cartofii prajiti scursi de ulei. Lasam pana se topeste untul si amestecam.

Rasturnam ouale peste cartofi si potrivim focul, sa nu fie nici prea mic, dar nici prea iute.

Daca nu va pricepeti sa o intoarceti ca pe clatita, rasturnati intr-o farfurie intinsa si apoi puneti in tigaie cu partea neprajita in jos.

Lasati pana se coace bine.

Se rastoarna pe farfurie si se serveste cum doriti (cascaval ras, ketchup, etc).

Este un preparat usor si delicios.

Daca ti-a placut reteta noastra "Omleta Godina cu cartofi prajiti" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (5)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Aperitiv placinta cu urda si marar ca in Maramures

Postat de oanapl

Aperitiv placinta cu urda si marar ca in Maramures

Aluatul: Cerni faina, apoi adaugi sarea si oul batut. Drojdia o dizolvi cu zaharul si o adaugi peste faina. Torni putin cate putin din apa calduta si framanti pana cand aluatul devine...

Citeste continuarea

Chec aperitiv a la Motan

Postat de MotanLaOale

Chec aperitiv a la Motan

Prima oara se taie marunt toate ingredientele. 200 g de cascaval se rade si 200 g se taie cubulete. Se mixeaza ouale pana isi maresc volumul. Se adauga smantana, laptele si uleiul si se...

Citeste continuarea

Comentarii

la 27.02.2016, 13:47
la 27.02.2016, 14:35
la 27.02.2016, 19:58
Super!
la 28.02.2016, 14:33
la 29.02.2016, 16:21

Vezi toate comentariile (5)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking