Omletă irlandeză

Postat de elucubratiiculinare in Aperitive / Garnituri
21 Feb 2012 | 6108 vizualizari
Omletă irlandeză

Ingrediente

  • 6 ouă,
  • 2 cartofi potriviți,
  • o legătură ceapă verde,
  • o cană și jumătate brânză Cheddar,
  • o linguriță sare,
  • 1/8 linguriță piper negru proaspăt măcinat,
  • o lingură unt.

Mod de preparare

Cartofii se fierb în apă rece cu puțină sare. Se fierb cu tot cu coajă, deci trebuiesc spălați bine. Se fierb pentru 20 minute după care se lasă să se răcească. Se curăță de coajă și se zdrobesc. Amestecăm cartofii cu gălbenușurile, ceapa verde tocată mărunt, brânza Cheddar rasă. Condimentăm cu sare și piper.

Într-un castron separat, batem bine albușurile spumă, după care se adaugă la amestecul de cartofi și se amestecă ușor cu o spatulă.
Topim untul într-o tigaie care poate fi dată și la cuptor. Adăugăm omleta și lasăm la foc mic pe aragaz pentru 3-4 minute. Apoi se dă la cuptor (încălzit în prealabil la 200 grade C) pentru 20-25 minute sau până se rumenește frumos deasupra.

Se servește imediat. Poftă bună!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Omletă irlandeză" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (12)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Trigoane cu branza

Postat de gicuta69

Trigoane cu branza

Lasam aluatul la decongelat  de seara in frigider. Dam branza pe razatoare si o amestecam cu un galbenus. Intindem aluatul foarte putin apoi il taiem in 9 patrate. Punem cate o...

Citeste continuarea

Nuci-aperitiv cu crema de branza si verdeata

Postat de Pungasa_Rogue

Nuci-aperitiv cu crema de branza si verdeata

Formarea nucilor: Se amesteca toate ingredientele pana ce se formeaza un aluat tare, dar putin lipicios.  Se unge fora de nuci cu ulei si se pune la incins la flacara aragazului....

Citeste continuarea

Comentarii

la 21.02.2012, 15:56
buna buna
la 21.02.2012, 15:59
aoleu,asta ajunge pentru toata ziua
asa mult mananca irlandezii??
la 21.02.2012, 16:05
la 21.02.2012, 16:07
place
la 21.02.2012, 17:53
bun bun bun

Vezi toate comentariile (12)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking