Omleta la cuptor in vas de ceramica

Postat de MadalinaM in Aperitive / Garnituri
19 Noi 2013 | 18829 vizualizari
Omleta la cuptor in vas de ceramica

Dupa parerea mea este cea mai gustoasa si satioasa omleta gustata. Merita incercata!

Ingrediente

  • 2 cartofi mari
  • 100 grame de sunca/salam/carnati
  • masline dupa gust
  • branza topita feliute/cascaval sau cas
  • 6 oua
  • 1 ardel gras
  • patrunjel dupa gust
  • oregano
  • piper
  • sare dupa gust
  • ulei

Mod de preparare

Mai intai se curata cartofii si se taie cubulete mici. Se prajesc in ulei, dar nu trebuie lasati sa se rumeneasca. Apoi prajiti putin si salamul maruntit.

Intre timp se bat ouale cu un praf de sare si piper si putin oregano.

Ungeti vasele de ceramica cu ulei (eu am doua mai mici, dar puteti folosi doar unul..depinde ce aveti in casa). Adaugati un strat de cas framantat daca aveti (la final se va transforma intr-o crusta de branza delicioasa) sau direct un strat de cartofi peste care adaugati un strat de salam. Se adauga din oulale batute pana se acopera straturile. Apoi se pune inca un strat de cas sau o feliuta de branza topita, rupta in bucatele, pentru a permite ca ouale batute sa patrunda compozitia. Se presoara masline curatate de samburi, ardeiul gras si patrunjelul tocat marunt. Adaugati iar un strat de cartofi, salam, ardei gras, masline, patrunjel pana terminati ingredientele. La final se adauga ce a mai ramas din ouale batute. Daca doriti, la final puteti presura din nou niste cas sau branza topita/cascaval ras.

Se introduc vasele in cuptorul preincalzit si se lasa la mic pentru 20-30 minute. Verificati daca oul este facut inainte de a scoate din cuptor.

Pofta buna!! E o minunatie de omleta!

Daca ti-a placut reteta noastra "Omleta la cuptor in vas de ceramica" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (3)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Mini Samosa cu cartof, ton si ricotta

Postat de ctlina

Mini Samosa cu cartof, ton si ricotta

Spalati si fierbeti cartofii întregi in apa cu sare .  Prajiti ceapa verde într-un pic de ulei  impreuna cu cubuletele de ardei.  Se curata cartofii , se taie...

Citeste continuarea

Aluat fraged pentru tarte aperitiv

Postat de Ina

Aluat fraged pentru tarte aperitiv

Untul rece se taie bucati si impreuna cu oul, faina si apa rece se amesteca foarte bine (eu am folosit robotul) pana ce untul este incorporat complet in aluat.  Obtinem o bila de aluat pe...

Citeste continuarea

Comentarii

la 19.11.2013, 16:26
mmmm,ce bunatate ai acolo!!
la 19.11.2013, 19:43
E ff buna! Garantez!
la 19.11.2013, 20:33
Ce faina e. Plina de culoare

Vezi toate comentariile (3)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking