Omletă spaniolă

Postat de Oana in Aperitive / Garnituri
11 Apr 2009 | 13953 vizualizari
Omletă spaniolă

Omleta spaniola traditionala, numita tortilla espaniola, se pregateste cu o combinatie simpla de cartofi si ceapa. Pentru a inveseli compozitia putem adauga rosii si ardei gras, dovlecei, sunca sau anghinare. Posibilitatile de topping sunt nesfarsite, folositi-va imaginatia! Cartofii, rosiile si ardeiul gras ii furnizeaza o cantitate mare de vitamina C acestui preparat traditional pe baza de oua. Eu am adaptat putin si am pus legume pe gustul nostru.

Ingrediente

  • o lingura ulei de masline
  • 3 fire de ceapa verde
  • 2 catei de usturoi
  • 1 ardei gras verde
  • 4 rosii cherry
  • jumatate de dovlecel
  • 2 felii de costita afumata
  • 1 cartof mare fiert in coaja
  • 3 oua (merg si 4)
  • marar verde tocat
  • sare, piper
  • cascaval ras
    • Mod de preparare

      Cartoful fiert l-am lasat sa se raceasca sub jet de apa, l-am curatat, l-am taiat in patru pe lung si apoi felii de 0,5 cm.

      Legumele crude le-am spalat si apoi le-am tocat dupa cum urmeaza: ceapa verde- rondele subtiri, usturoiul curatat de coaja- rondele, ardeiul gras curatat de seminte- cubulete, rosiile - rondele, dovlecelul (cu tot cu coaja)- taiat pe lung si apoi rondele, costita- fasiute subtiri.

      Ouale le-am batut cu mararul, sare si piper.

      Intr-o tigaie de teflon punem uleiul la incins si adaugam, la interval de 1-2 minute, pe rand, legumele. Din cand in cand punem si 2-3 linguri de apa sa se poata inabusi si sa se inmoaie legumele. Ele trebuie sa ramana putin al dente. Deci, intai punem costita, apoi ceapa cu usturoiul, ardeiul gras, dovlecelul, rosiile si cartofii. Condimentam cu putina sare si piper.

      Turnam ouala peste legume si ideal ar fi sa acoperim tigaia cu capac si sa lasam la foc mic sa se inchege bine oul. Eu nu am capac potrivit pentru tigaia mea, dar am improvizat eu ceva :), am acoperit cu tocatorul de lemn

      Cand este aproape gata, se pune cascaval deasupra, eu am avut ementaler ras.

      Am rasturnat apoi omleta pe un platou, am taiat-o in patru, am asezat-o pe farfurii si am pus iar cascaval deasupra. Senzationala!

       

      Daca ti-a placut reteta noastra "Omletă spaniolă" nu uita sa-i faci un review.

      Retete asemanatoare

      Comentarii (14)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Omleta spaniola – Tortilla

Postat de Mokuska

Omleta spaniola – Tortilla

Cartofii si ceapa se curata si se spala. Ceapa se toaca marunt, cartofii cubulete foarte mici iar carnatii felii   nu foarte subtiri. Uleiul se pune la incins intr-o tigaie si toate...

Citeste continuarea

Tortilla de patatas(omleta spaniola cu cartofi)

Postat de corina241

Tortilla de patatas(omleta spaniola cu cartofi)

Cartofii se taie in felii subtiri si se vor praji in ulei la un foc mic pentru a evita prajirea excesiva.Se scot pe o bucata de hartie pentru a inlatura uleiul in exces.Ii punem apoi intr-un...

Citeste continuarea

Comentarii

la 21.02.2009, 14:19
ntzzz, tre musai sa fac!
la 02.03.2009, 17:12
Ntz ntz ntz, asta nu-i mai spaniola pana-i lumea!
Omleta cu dovlecel se numeste zarangollo, si omleta cu atatea verdeturi...n-am mancat/vazut in Spania in ultimii 8 ani!

eventual cu spanac, ton sau bors...dar nu atatea deodata
la 02.03.2009, 19:40
Diana, am scris la inceput
la 09.10.2009, 17:57
Poza si reteta ta, au fost furate. Vezi aici:
http://gatindcumira.blogspot.com/2009/07/omleta-cu-legume-tortilla.html
la 09.10.2009, 20:19
Ha ha...eu cred ca e taman invers!

Vezi toate comentariile (14)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking