Omletă țărănească - Micul dejun perfect

Postat de Bucataras in Aperitive / Garnituri
2 Iul 2024 | 654 vizualizari
Omletă țărănească - Micul dejun perfect

Andra Mihail ne invită astăzi la omletă țărănească, o rețetă tradițională și savuroasă, plină de arome autentice. Perfectă pentru un mic dejun copios sau un brunch delicios Pentru această Omletă țărănească - Micul dejun perfect, ai nevoie de câteva ingrediente: ouă, bacon, ceapă, ardei, brânză.      

Ingrediente

  • Ingrediente Omletă țărănească - Micul dejun perfect:
  • 4 ouă de găină
  • 1/2 ardei gras roșu
  • 1/2 ardei gras galben
  • 1 ceapă roșie
  • câteva felii de bacon crud -uscat
  • mărar verde
  • 150 gr telemea
  • 100 ml apă minerală
  • sare și piper
  • ulei de floarea soarelui

Mod de preparare

Cum se prepara Omleta țărănească - Micul dejun perfect:

Taie baconul în fâșii, apoi rumenește-l în puțin ulei, într-o tigaie încinsă.

Curăță și taie cuburi ceapa și ardeiul gras, apoi adaugă legumele peste baconul rumenit.

Bate spumă cele 4 ouă și condimentează-le cu sare și piper. Adaugă puțină apă minerală, astfel omleta va avea o textură mai pufoasă.

Taie mărunt brânză și mărarul și adaugă-le în compoziția de ouă. Amestecă bine.

Toarnă ouăle bătute în tigaie, peste bacon și legume. Acoperă tigaia cu un capac și lasă omleta să se rumeneasca bine pe ambele părți.

După ce s-a copt, scoate omleta pe o farfurie și savureaz-o alături de o salată de roșii sau după gust.

Încearcă și rețeta de Omletă cu ciuperci, la fel de gustoasă sau varianta de Omletă grecească.

Îți recomandăm și rețeta de Omleta cu cascaval.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Omletă țărănească - Micul dejun perfect" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (4)
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia

Retete similare

Placinta cu ceapa verde

Postat de Dya

Placinta cu ceapa verde

Intr-un bol micut adaugam zaharul si drojdia; le pasam cu ajutorul unei lingurite pana ce compozitia devine lichida; pastram bolul intr-un loc caldut, pentru 10-15 minute, timp in care drojdia va...

Citeste continuarea

Placinta cu Peste si Ciuperci (Reteta Video)

Postat de Ina75

Placinta cu Peste si Ciuperci (Reteta Video)

Tocam marunt ceapa. Pregatim aragazul si o tigaie antiaderenta in care punem uleiul. Adaugam ceapa, amestecam si calim pana cand aceasta devine usor transparenta Punem ciupercile si calim...

Citeste continuarea

Recomandari pentru tine si casa ta

Aparat de vidat VS5910X

- 300 lei
1799.99 lei
1499.99 lei

Comentarii

la 03.07.2024, 04:30
la 04.07.2024, 18:53
la 04.07.2024, 22:42
Un mic dejun pe placul multora...
la 07.07.2024, 05:37
Numai buna pentru duminica dimineata

Vezi toate comentariile (4)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking