Ingrediente
- Ingrediente Omletă țărănească - Micul dejun perfect:
- 4 ouă de găină
- 1/2 ardei gras roșu
- 1/2 ardei gras galben
- 1 ceapă roșie
- câteva felii de bacon crud -uscat
- mărar verde
- 150 gr telemea
- 100 ml apă minerală
- sare și piper
- ulei de floarea soarelui
Mod de preparare
Cum se prepara Omleta țărănească - Micul dejun perfect:
Taie baconul în fâșii, apoi rumenește-l în puțin ulei, într-o tigaie încinsă.
Curăță și taie cuburi ceapa și ardeiul gras, apoi adaugă legumele peste baconul rumenit.
Bate spumă cele 4 ouă și condimentează-le cu sare și piper. Adaugă puțină apă minerală, astfel omleta va avea o textură mai pufoasă.
Taie mărunt brânză și mărarul și adaugă-le în compoziția de ouă. Amestecă bine.
Toarnă ouăle bătute în tigaie, peste bacon și legume. Acoperă tigaia cu un capac și lasă omleta să se rumeneasca bine pe ambele părți.
După ce s-a copt, scoate omleta pe o farfurie și savureaz-o alături de o salată de roșii sau după gust.
Încearcă și rețeta de Omletă cu ciuperci, la fel de gustoasă sau varianta de Omletă grecească.
Îți recomandăm și rețeta de Omleta cu cascaval.
Daca ti-a placut reteta noastra "Omletă țărănească - Micul dejun perfect" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (4)
|