One pot pasta cu legume, mezeluri si branza

Postat de panacris in Paste
12 Aug 2019 | 1934 vizualizari
One pot pasta cu legume, mezeluri si branza

După cum știți sau aflați acum, :D, pastele sunt preferatele mele.   După o revizie prin frigider și cămară, am descoperit suficiente ingrediente pentru o ”tigaie” cu paste, legume, mezeluri și branză.  

Ingrediente

  • Paste cca. 500 g,
  • Broccoli 500 g,
  • Ceapă roșie 1 bucată,
  • Ardei kapia 1 bucată,
  • Ciuperci 1 borcan de 420 ml,
  • Roșii proaspete 4 bucăți,
  • Ulei de măsline 2 linguri,
  • Mezeluri ( salam, parizer) cca. 300 g,
  • Brânză cu mucegai Stillton cca. 200 g,
  • Sare de mare,
  • Piper proaspăt măcinat,
  • Oregano.

Mod de preparare

Broccoli se spăla și se tăie doar floretele/ buchețelele. 

 Ceapa, ardeiul și roșiile se curată și se toacă grosier.

Apoi se pun la gătit, într-o tigaie mai inaltă, sau o semi-oală impreună cu buchețelele de broccoli, ciupercile scurse de lichidul din borcan, pastele, adăugându-se uleiul de măsline și apă cât să acopere pastele, apoi se lasă la fiert, atenție, cca. 15 minute, după ce au început să clocotească. 

Se asezonează de oregano, sare, piper, se adaugă brânză mărunțită și se lasă la fiert la foc mic, cca. 5 minute.

 

 Spor și poftă bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "One pot pasta cu legume, mezeluri si branza" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (9)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Tagliatelle cu vinete si ceva fin de la Delaco

Postat de simona72

Tagliatelle cu vinete si ceva fin de la Delaco

Vanata se spala, se sterge cu un prosop, se taie feliute si se prajesc in tigaia gril unsa cu putin ulei de masline.Punem un vas cu apa si sare la fiert, iar cand apa da in clocot adaugam pastele...

Citeste continuarea

Tagliatelle cu sos bolognese

Postat de MotanLaOale

Tagliatelle cu sos bolognese

Pastele se fierb in apa cu sare, dupa recomandarile de pe ambalaj. Se pune sosul intr-o cratita si se fierbe pana ajunge la temperatura de fierbere. Se adauga smantana, putina apa si se...

Citeste continuarea

Comentarii

la 12.08.2019, 20:47
waw, ce de ingrediente ! Eu prefer pastele mai simple si n-am incercat cu mezeluri. Cred, insa, ca e bun ce-ai facut tu acolo
la 12.08.2019, 21:07
Ina, noi încă mai avem mezeluri prin frigider Așa că uneori fac o razie, când mai atârnă o felie, douaă pe acolo și le arunc pe toate într-o oală )
la 12.08.2019, 21:38
la 12.08.2019, 22:50
Adauga comentariu...
la 12.08.2019, 23:07

Vezi toate comentariile (9)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking