One pot pasta cu legume, mezeluri si branza

Postat de panacris in Paste
12 Aug 2019 | 1934 vizualizari
One pot pasta cu legume, mezeluri si branza

După cum știți sau aflați acum, :D, pastele sunt preferatele mele.   După o revizie prin frigider și cămară, am descoperit suficiente ingrediente pentru o ”tigaie” cu paste, legume, mezeluri și branză.  

Ingrediente

  • Paste cca. 500 g,
  • Broccoli 500 g,
  • Ceapă roșie 1 bucată,
  • Ardei kapia 1 bucată,
  • Ciuperci 1 borcan de 420 ml,
  • Roșii proaspete 4 bucăți,
  • Ulei de măsline 2 linguri,
  • Mezeluri ( salam, parizer) cca. 300 g,
  • Brânză cu mucegai Stillton cca. 200 g,
  • Sare de mare,
  • Piper proaspăt măcinat,
  • Oregano.

Mod de preparare

Broccoli se spăla și se tăie doar floretele/ buchețelele. 

 Ceapa, ardeiul și roșiile se curată și se toacă grosier.

Apoi se pun la gătit, într-o tigaie mai inaltă, sau o semi-oală impreună cu buchețelele de broccoli, ciupercile scurse de lichidul din borcan, pastele, adăugându-se uleiul de măsline și apă cât să acopere pastele, apoi se lasă la fiert, atenție, cca. 15 minute, după ce au început să clocotească. 

Se asezonează de oregano, sare, piper, se adaugă brânză mărunțită și se lasă la fiert la foc mic, cca. 5 minute.

 

 Spor și poftă bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "One pot pasta cu legume, mezeluri si branza" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (9)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Paste cu carne de pui in sos de rosii si ardei

Postat de mirela0911

Paste cu carne de pui in sos de rosii si ardei

Pastele fainoase se pun la fiert conform instructiunilor de pe ambalaj dupa care se scurg de apa, se trec sub un jet de apa rece si se pun sa se scurga de apa. Pieptul de pui se spala, se...

Citeste continuarea

Paste umplute

Postat de sufletista

Paste umplute

Pastele le fierbem in apa cu sare 5 min, sa fie al dente. Le scurgem de apa si le trecem pe sub un jet de apa rece, le scoatem pe un servet de bucatarie si le tamponam pentru a elimina surplusul...

Citeste continuarea

Comentarii

la 12.08.2019, 20:47
waw, ce de ingrediente ! Eu prefer pastele mai simple si n-am incercat cu mezeluri. Cred, insa, ca e bun ce-ai facut tu acolo
la 12.08.2019, 21:07
Ina, noi încă mai avem mezeluri prin frigider Așa că uneori fac o razie, când mai atârnă o felie, douaă pe acolo și le arunc pe toate într-o oală )
la 12.08.2019, 21:38
la 12.08.2019, 22:50
Adauga comentariu...
la 12.08.2019, 23:07

Vezi toate comentariile (9)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking