Onigiri

Postat de mitinita in Aperitive / Garnituri
2 Iun 2011 | 10949 vizualizari
Onigiri

Onigiri (se citeste onighiri) este pentru mine fast foodul japonez,hranitor,sanatos si de cele mai multe ori o supriza. Pana am deprins cat de cat caracterele kanji si pana am tinut minte cam ce culoare avea eticheta fiecarui mister. Preferata mea era galusca de orez cu umeboshi - prune murate,dar mai era si cea cu icre. Cum mereu eram pe fuga si aveam numai vreo 5-10 minute pana a ajunge la urmatoarea clasa sau pana venea trenul, era snackul perfect. Totul e organizat pana la perfectie la japonezi,nu putea fi altfel nici cu onigiri. La ei totul e calculat ,fiecare usa a trenului se deschidea exact in locul marcat si mereu toti stiu ce au de facut,nu i-am vazut niciodata panicati. La un cutremur mai mare eu si o americanca am fost singurele care iesisera afara din cladire:)) La onigiri exista un sistem de a desface ambalajul,numerotat si cu sageti parca,din 3 miscari il desfaceai. Foaia de nori (alge) era cuprinsa intre doua folii de plastic care veneau peste orez si impachetat intr-un triunghi,cand urmai pasii te trezeai cu orezul invelit in nori. La inceput ma trezeam cu nori intr-o mana si orezul in cealalta,deci il inveleam singura,dar dupa vreo cateva incercari m-am prins.

Ingrediente

  • orez simplu alb gatit din:
  • 1 cup orez cu bobul rotund
  • 1 1/4 cup apa
  • sare
  • 1 foaie de nori
  • ptr umplut:
  • conserva de ton scursa de ulei

Mod de preparare

Orezul:

Se spala bine orezul,in trei ape. Se pune in oala orezul cu apa si sarea. Se da la foc mediu,cand incepe sa fiarba se da la foc mare vreo doua minute si apoi la foc mediu pana apar gauri in orez. Se da la foc mic si se mai tine vreo 10 minute. Se ia de pe foc si se lasa deoparte 10 minute

Eu am avut o forma de modelat onigiri,dar de obicei se modeleaza direct pe palma. Se umezeste palma,ca sa nu se lipeasca orezul. Nori se taie in fasii de 2 cm in lungime,care se vor taia din nou pe marimea onigiriului. Se ia orez cam cat incape intr-o palma si se formeaza un triunghi. Se pune umplutura si se modeleaza triunghiul in continuare. Nu stiu cum faceti ,dar tonul ramane la mijloc:))

Se acopera cu nori ca in imagine si se trece la urmatoarele onigiri.

Daca ti-a placut reteta noastra "Onigiri" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (25)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Aperitiv bile asiatice din orez- Onigiri cu avocado

Postat de Satisfyyourcravings

Aperitiv bile asiatice din orez- Onigiri cu avocado

Se amestca orezul cu Furikake.  Se zdrobeste avocado cu o furculita si se amesteca cu sare.  Se taie foia nori in fasii de 4 cm lungime. Se adauga orez intr-un disc pentru ornat...

Citeste continuarea

Comentarii

la 02.06.2011, 21:02
orez si peste, e fix pe gustul meu
la 02.06.2011, 21:05
interesant orezul sti ca-mi place,si tonul
la 02.06.2011, 21:12
la 02.06.2011, 21:20
anca,kamy ,licuta
la 02.06.2011, 21:31
ce-mi place introducerea...............

Vezi toate comentariile (25)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking