Orange curd

Postat de postavaru in Dulciuri
21 Iun 2012 | 3899 vizualizari
Orange curd

Bine v-am regasit! Am revenit dupa o scurta pauza. Nu a fost o pauza pentru relaxare, ci pentru invatat. Nu radeti, nu radeti pentru ca omul cat traieste invata, iar de data aceasta chiar am avut multe de invatat. Si drumul nu se gata aici... Dar haideti sa nu va mai tin pe jar si sa va spun, cu ce mi-am umplut eu ultimele saptamani, mai exact 7 saptamani: cu un curs de fotografie. Ati citit foarte bine: un curs de fotografie, si nu orice curs, ci cursul Scolii de fotografie "Image Art" (www.cursurifoto.ro). Au fost 7 saptamani intense si obositoare, dar pe cat de obositoare, pe atat de frumoase. Am invatat foarte mult lucruri, de la niste profesionisti, fara sa trebuiasca sa mai caut tutoriale pe youtube :D. Concluzia mea: daca sunteti din zona si va pasioneaza fotografia, nu ii ocoliti :). Dupa atata vorba, sa trecem si la o reteta, una simpla si buna (asa de acomodare) :))

Ingrediente

  • 2 oua
  • 100 g zahar
  • 250 ml suc de potocale
  • 75 g unt

Mod de preparare

Se dizolva zaharul in sucul de portocale iar apoi se pune la fiert, pana da un clocot. Ouale se bat apoi se adauga sucul cald, amestecand continuu. Punem compozitia pe foc mic si fierbem pana se ingroasa.

Dam deoparte si adaugam untul bucatele. Amestecam pana se omogenizeaza apoi acoperim cu folie alimentara si lasam pana la racirea completa.

Cam asta e tot. Simplu, nu? Se poate manca la micul dejun, pe o paine cu unt sau se poate folosi la diverse deserturi.

Sursa

Daca ti-a placut reteta noastra "Orange curd" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (63)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert prajitura cu crema de ciocolata si orange curd

Postat de rocsi_1612

Desert prajitura cu crema de ciocolata si orange curd

Blatul: Mixati albusurile cu un praf de sare, adaugati indulcitorul treptat, mixati pana obtineti o spuma. Incorporati galbenusurile, apoi uleiul, laptele, vanilia si la final faina cernuta...

Citeste continuarea

Desert tort cu ciocolata si portocale

Postat de mirela0911

Desert tort cu ciocolata si portocale

Blatul: Se separa ouale. Se bat albusurile spuma cu un praf de sare si se adauga pe rand zaharul, mixand bine dupa fiecare. Galbenusurile se amesteca cu uleiul. Se toarna peste spuma de albusuri...

Citeste continuarea

Comentarii

la 21.06.2012, 09:52
Ce se invata la un curs de asta de fotografie? Cum sa folosesti aparatul? Editare de fotografie?
la 21.06.2012, 09:53
ai venit tu acuma sa ne inebunesti cu pozele tale
offffffff
la 21.06.2012, 09:53
banuiesc ca trebuie sa investesti intr-un aparat foto mai de Doamne ajuta
la 21.06.2012, 09:58
la 21.06.2012, 09:59
Miha, se invata cam de toate: tehnica, compozitie, prelucrare. Nu am facut doar fotografie de produs, ci si piesaj, moda, portret, reportaj sau fotografie nocturna.

Vezi toate comentariile (63)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking