Prăjitură „Flori de cireş”

Postat de diaconta in Prajituri
14 Apr 2012 | 7182 vizualizari
Prăjitură „Flori de cireş”

Nu ştiam ce nume să-i dau prăjiturii mele,dar pentru că am vrut-o primăvăratică şi cum sub balcon erau înfloriţi cireşii.m-am gândit că ar fi o denumire potrivită.O prăjitură plina de arome,în culori vesele de primăvară.Vă doresc din tot sufletul să aveţi o primăvară minunată!!!!

Ingrediente

  • Pentru 3 foi:
  • 2 linguri miere de albina
  • 1 ou
  • 50 gr unt
  • 200 gr zahar
  • 250-300 gr faina
  • ½ lingurita bicarbonat de sodiu
  • Sare
  • Esenta de vanilie
  • Coaja si zeama de lamaie
  • Pentru blat:
  • 5 oua
  • O cana zahar (200 ml)
  • O cana (aceeasi) + 3 linguri faina
  • ¾ cana ulei
  • Sirop de lamaie
  • Esenta de vanilie
  • Coaja si zeama de lamaie
  • Un plic praf de copt
  • Visine din compot
  • O lingura griş de grau
  • sare
  • Pentru crema:
  • 250 gr mascarpone
  • 200 gr ciocolata alba
  • 3 linguri lapte condensat
  • 200 ml orange curd
  • Pentru glazura:
  • 200 gr ciocolata amaruie
  • O lingura zahar pudra
  • 2 linguri cacao
  • O lingura miere de albine
  • 2 linguri lapte condensat sau frisca lichida
  • O lingurita rom
  • 100 gr ciocolata alba+2 linguri lapte condensat

Mod de preparare

 Pentru foi ,ingredientele sunt pentru o tava mai mica si 4 foi,sau 3 foi pe o tava mai mare.Eu am folosit doar doua foi pentru prajitura aceasta.

Ouale se bat spuma cu zaharul,apoi se adauga untul moale si mierea de albine . Amestecul se pune cateva minute  pe baie de aburi pana cand  zaharul si untul se topesc. Se ia de pe aburi se se adauga bicarbonatul stins cu zeama de lamaie,vanilia si coaja de lamaie. Apoi se adauga faina pana se obtine consistenta dorita. Aluatul nu trebuie sa fie prea tare pentru a putea intinde foile.

Se imparte in trei sau patru parti si se coc foile pe dosul tavii,pe care in prealabil s-a pus o hartie de copt. Timpul de coacere este in functie de cuptorul fiecaruia,aproximativ 25 de minute.

Pentru blat,mixam ouale cu zaharul si un praf de sare pana cand se deschid la culoare si isi dubleaza volumul. Adaugam aromele si siropul de lamaie. Apoi incorporam si uleiul,prelingandu-l pe marginea vasului in timp ce mixam amestecul. Faina o amestecam cu praful de copt si o punem in compozitia de oua.Punem amestecul intr-o tava tapetata cu hartie de copt.Presaram deasupra o lingura de griş si punem deasupra visinele scurse de sirop.

Punem tava in cuptorul preincalzit pentru 30 de minute,dar este util sa verificati cu o scobitoare cand este copt. Lasam blatul sa se raceasca.

Pregatim crema.

Ciocolata o topim pe baie de aburi cu laptele condensat. Mixam crema mascarpone si incorporam ciocolata cand s-a racit.Amestecam apoi si orange curd(preparat dupa reteta de aici)in crema.

Pentru asamblare punem mai intai o foaie,apoi crema,blatul crema si iarasi o foaie.

Pentru glazura neagra,amestecam toate ingredientele pe baie de aburi. Cand s-a racit putin o punem peste prajitura.

Separat topim si ciocolata alba cu putin lapte condensat.Trasam cateva linii cu ciocolata alba si desenam  un model cu ajutorul unui betisor.

Lasam la frigider pana cand foile se vor inmuia.

Glazura nu trebuie sa fie prea tare,altfel va crapa in momentul in care vrem s-o taiem.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prăjitură „Flori de cireş”" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (21)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Prăjitură cu unt şi fructe de pădure

Postat de diaconta

Prăjitură cu unt şi fructe de pădure

Faina am amestecat-o cu sarea si praful de copt. Untul moale l-am mixat cu zaharul(am pastrat cele 2 linguri) pâna am obtinut o crema pufoasa si zaharul s-a topit. Am adaugat pe...

Citeste continuarea

Desert tarta crumble cu mascarpone si capsuni

Postat de rocsi_1612

Desert tarta crumble cu mascarpone si capsuni

Blatul: Intr-un bol amestecati faina cernuta cu praful de copt si sarea. Adaugati untul, coaja de lime, vanilia, amestecati bine cu mainile. Puneti si cele doua oua, framantati bine. O...

Citeste continuarea

Comentarii

la 14.04.2012, 23:08
buna buna
la 14.04.2012, 23:10
foarte buna!
la 14.04.2012, 23:11
delicioasa
la 14.04.2012, 23:19
o bunatate
la 15.04.2012, 00:33
delicioasa prajitura....

Vezi toate comentariile (21)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking