ORECCHIETTE CU ANGHINARE

Postat de panacris in Paste
25 Oct 2015 | 3684 vizualizari
ORECCHIETTE CU ANGHINARE

Orecchiette-le mi-au fost dăruite în urmă cu câteva luni bunneeee, direct de la Bari, Italia. Când le-am primit, mesajul a fost: aștept om rețetă faină cu pastele astea, ce-s specifice zonei ;) Între timp, am primit și ulei Affiorato de la Galantino, adică cel mai bun ulei de măsline, de la prima presă, tot din Bari ;) Așa că m-am pus la treabă ;) Sper că m-am conformat ;) No, tot am încercat să probez anghinarea, nu prea mi-a reușit, de data asta am folosit conservată, mi-a plăcut. Așa că vă aduc o rețetă faină de paste cu legume interesante, pentru zilele de post ;)

Ingrediente

  • Paste Orecchiette de la Bari, Italia, cca. 250 g,
  • Inimă de anghinare conservată în ulei 1 borcan,
  • Ceapă galbenă 1 bucată,
  • Ulei de măsline Affiorato de la Galatino, Bari Italia, 2 linguri
  • Ardei gras 1 bucată,
  • Roșii cubulețe de la SunFood 1 conservă,
  • Sare iodată,
  • Piper proaspăt măcinat,
  • Frunze de salvie,

Mod de preparare

Pastele orecchiette colorate se pun la fiert în apă clocotită cu puțină sare, cca. 15 minute la foc mediu, semi acoperit. Între timp se pun la călit ceapa, ardeiul și inima de anghinare, în puțin ulei de măsline , se asezonează de sare și piper, cca. 10 minute la foc mediu, neacoperit.  Spre final se adaugă cubulețele de roșii și se mai lasă la gătit cca. 10 minute, până se împletesc armonios toate gusturile ;) Pastele se așează pe o farfurie, apoi se adaugă amestecul de legume ;) Se presară parmesan ( am sărit etapa asta!) și se asezonează cu frunze de salvie ;) Simplu, chiar bun pentru zilele de post, fără parmezan ;) Spor și poftă bună! 

Daca ti-a placut reteta noastra "ORECCHIETTE CU ANGHINARE" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (13)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Paste cu carne tocata, la cuptor -pasta al forno

Postat de mihaelar63

Paste cu carne tocata, la cuptor -pasta al forno

Fierbeti pastele in apa cu sare, respectand timpul indicat pe ambalaj. Ceapa si usturoiul se toaca marunt si se soteaza usor in ulei. Adaugati carnea de porc si amestecati cateva minute...

Citeste continuarea

Bigoli con salsiccea e panna

Postat de gurita_ta2005

Bigoli con salsiccea e panna

Intr-o oala punem apa cu sare la incalzit,cand apa incepe sa fiarba adaugam pastele proaspete.Se lasa la foc potrivit sa fiarba,se testeaza daca sunt fierte. Carnatii se curata de coaja de...

Citeste continuarea

Comentarii

la 25.10.2015, 19:19
bune
la 25.10.2015, 19:28
Nu prea mă împac eu cu anghinarea,dar o pot înlocui!
la 25.10.2015, 19:36
Bunica, așa am zis și eu Până am folosit-o gata preparată
la 25.10.2015, 20:11
Bune
la 25.10.2015, 21:12

Vezi toate comentariile (13)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking