Orez brun aromat cu legume sote pregatite in ulei de porumb

Postat de FlaviaD in Mancaruri de legume
30 Sep 2013 | 3982 vizualizari
Orez brun aromat cu legume sote pregatite in ulei de porumb

Daca doriti ceva foarte elegant, colorat si delicios sau daca pur si simplu cautati un meniu vegetarian si foarte nutritiv, va invit sa descoprim impreuna orezul brun in combinatie cu legumele sote. Oricare ar fi varianta pe care ati ales-o, sunt perfect convisa ca va fi o incantare.

Ingrediente

  • -jumatete conopida mica
  • -150 g ciuperci Champignon
  • -150 fasole verde
  • -1 porumb proaspat
  • -100 g orez brun
  • -ulei de porumb
  • -2 oua
  • -condimente pentru orez: tarhon, sare, piper alb, curry
  • -pentru legume: maghiran, chilli, sare, sofran

Mod de preparare

Am pus la fiert porumbul – am folosit porumb proaspat, pe care l-am pus la fiert si cand a fost gata doar am curat boabele si am inlaturat coceanul.

Pasul urmator a fost sa pregatesc fasolea verde la aburi – am folosit pastai proaspete, necongelate. Le-am curat, spalat si taiat pe jumatatea lungimii lor si le-am pregatit la aburi, intr-o sita deasupra unei cratite cu apa. Le-am lasat la aburi cam 15 de minute cat sa ramana al dente, daca doriti sa fie mai moi, le mai puteti pastra deasupra focului.  

Am taiat ciupercile felii cu tot cu mare parte din piciorus, iar conopida am desfacut-o in buchetele.

In timpul acesta am pus orezul brun la fiert cu o cantiate suficienta de apa. Apoi am pus o tigaie foarte intinsa si incapatoare pe foc si am turnat ulei de porumb atat cat sa acopere fundul tigaii. Am asezat conopida si ciupercile in tigaie si am asezat un cap deasupra tigaii. Am lasat sa se inmoaie la abur, la foc mic pentru 10 minute. Apoi am adaugat si boabele de porumb si pastaile de fasole in tigaie. Am asezat iarasi capacul pe tigaie si am mai lasat la foc inca 15 minute.

Am spart doua oua intr-un castron, le-am batut bine ca pentru omleta si le-am rasturnat in tigaie peste legume. Am amestecat cu lingura pentru ca oul sa se imprastie uniform si sa nu se prinda de fundul tigaii. Va trebui sa invartim usurel cu lingura pentru a nu strica aspectul legumelor.

Cand s-a facut si oul, am oprit focul si am adaugat condimente dupa gust.

Intre timp s-a fiert si orezul, doar l-am scurs si l-am condimentat cu un praf de tarhon, sare, chilli si mult curry.

Daca ti-a placut reteta noastra "Orez brun aromat cu legume sote pregatite in ulei de porumb" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (5)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Musaca de dovlecei cu carne de pui

Postat de eumimi

Musaca de dovlecei cu carne de pui

Fierbem carnea de pui. Calim ceapa tocata marunt, adaugam carnea de pui tocata si rosiile date pe razatoarea cu ochiuri mari. Lasam la calit 10-15 minute. Adaugam sare, piper, maghiran si...

Citeste continuarea

Reteta de cartofi umpluti cu bacon si ciuperci

Postat de Bucataras

Reteta de cartofi umpluti cu bacon si ciuperci

Iata cum se prepara Reteta de cartofi umpluti cu bacon si ciuperci: Fierbeți cartofii în coajă și crestați o felie în partea superioară a fiecăruia....

Citeste continuarea

Comentarii

la 30.09.2013, 19:59
la 30.09.2013, 21:10
la 01.10.2013, 08:26
la 01.10.2013, 08:51
la 01.10.2013, 21:26
Multumesc tuturor

Vezi toate comentariile (5)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking