Orez brun cu ghebe si piept de pui

Postat de simona72 in Pui
28 Ian 2016 | 3136 vizualizari
Orez brun cu ghebe si piept de pui

Orezul brun este un orez nerafinat si spre deosebire de cel alb, contine invelisul si tarata, componente ce furnizeaza componentele nutritionale, care sunt mai bogate in proteine, calciu, magneziu, potasiu, fibre. Orezul alb are un timp de gatire mai scurt, pe cand cel brun, integral, rosu sau negru fierbe mai greu, intr-un interval de timp mai mare. Pentru persoanele care incearca sa slabeasca sau pentru cei cu diabet, orezul brun poate fi un ajutor de nadejde datorita indicelui glicemic scazut care ajuta la reducerea insulinei. Poate va sunt de ajutor aceste informatii atunci cand vedeti orezul brun in magazine, poate v-am facut curiosi sa-l incercati si poate chiar aveti nevoie sa-l introduceti in alimentatia voastra. Eu il folosesc de ceva vreme, imi place foarte mult si datorita consistentei si datorita gustului. 

Ingrediente

1 castronel plin cu orez brun integral
  • 2 linguri ulei de masline
  • 2 linguri unt
  • 1 ceapa rosie
  • ½ borcan de ghebe la borcan conservate in ulei de masline
  • 3-4 catei de usturoi din borcanul cu ghebe
  • 2 ciupituri de sofran
  • Aproximativ 1 litru supa de pui sau stock de pui
  • 1 pahar de vin alb demidulce
  • 2 felii bacon sau pancetta(eu am folosit pulpa de porc crud-uscata)
  • 1 piept de pui fara piele
  • Sare si piper proaspat macinat dupa gust
  • 1 legatura patrunjel proaspat

Mod de preparare

Se spala orezul in mai multe ape, se acopera cu apa calduta si se lasa pana ne pregatim celelalte ingrediente. Se pune uleiul de masline si untul intr-o craticioara. Ceapa rosie se toaca marunt si se caleste pana devine sticloasa. Se adauga ciupercile de la borcan taiate in bocati, usturoiul tocat marunt, se amesteca si se lasa pe foc 5 minute. Punem vinul alb si mai lasam pe foc alte 5 minute. Se adauga orezul stors de apa, se amesteca si se adauga cate un polonic de supa fierbinte. Eu supa am facut-o atunci, este necesar ca supa sa fie fierbinte cand o adaugati sa stea mereu la flacara mica. Se adauga treptat supa, ca la rizotto, se adauga un alt polonic de supa in momentul in care orezul a absorbit lichidul. Continuam in felul acesta pana cand orezul este fiert pe jumatate, dureaza destul de mult avand in vedere ca este orez brun, aproximativ 30 minute.

Firicelele de sofran le punem intr-un castronel, iar peste ele adaugam putina supa. Le lasam 10 minute sa-si lase aroma si culoarea apoi le punem peste orez.

Intre timp, taiem baconul felii si-l prajim in putin ulei de masline. Cand a devenit rumen adaugam si pieptul de pui taiat in bucati. Lasam sa se caleasca 10 minute. Adaugam un polonic de supa si lasam la foc mic inca 5 minute. Turnam amestecul de pui si bacon in cratita in care a fiert orezul pe jumatate. Amestecam usor in cratita cu o lingura de lemn, mai adaugam 2-3 polonice supa de pui, punem capac si lasam totul sa fiarba la foc mic. Mai amestecam din cand in cand sa nu se lipeasca cumva de fundul cratitei si sa nu fi scazut prea mult supa din orez. La final, cand orezul este fiert trebuie sa aveti ceva intre rizotto si pilaf. Se adaga sare si piper proaspat macinat dupa gust, iar la final patrunjel proaspat tocat fin. Se serveste orezul imediat cu putin patrunjel proaspat deasupra. Sa va fie de folos!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Orez brun cu ghebe si piept de pui" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (25)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Pui intreg la gratar cu lamaie si oregano

Postat de Satisfyyourcravings

Pui intreg la gratar cu lamaie si oregano

Se amesteca otetul balsamic cu uleiul, oregano, cimbru, usturoiul pisat, sucul si coaja de lamaie.  Se aseaza puiul cu spatele in sus, iar cu o foarfeca de bucatarie ascutita se...

Citeste continuarea

Tocăniță de pipote și inimi de pui la vas Zepter!

Postat de panacris

Tocăniță de pipote și inimi de pui la vas Zepter!

Ei, vasul Zepter a cam șomat, așa că l-am scos la treabă. Ceapa și ardeii, se curăță se taie rondele și se pun la călit în puțin ulei în minunatul vas Zepter, cca. 5...

Citeste continuarea

Comentarii

la 28.01.2016, 09:56
Tare mult imi place!
la 28.01.2016, 09:56
Delicios si sanatos!
la 28.01.2016, 09:57
bun bun
la 28.01.2016, 10:01
super
la 28.01.2016, 10:14
Tare buna mancare ai facut Simo chiar as manca asa ceva

Vezi toate comentariile (25)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking