Ingrediente
- 1 cana de orez
- 4 cani de apa
- sare de mare
- piper
- 3 lg pasta de ardei
- 3 lg ulei
- 400 g legume mexicane
- 1/2 lgt oregano maruntit
Mod de preparare
Orezul il speli bine din 2-3 ape si apoi il pui la fiert, la foc mic, impreuna cu sarea si piperul. ( dupa gust)
Cand este fiert, acoperi vasul si il lasi asa 15 minute.
Legumele le pui intr-o cratita impreuna cu 1 lg de ulei, oregano si un praf de sare, lasandu-le la foc iute, 5 minute.
Amesteci orezul cu pasta de ardei si legumele.
Iei un vas termorezistent, il ungi cu uleiul si asezi orezul, apoi dai la cuptor pentru 30 de minute, pana cand orezul se rumeneste frumos.
Il servesti imediat ca atare sau ca si garnitura.
Daca ti-a placut reteta noastra "Orez copt" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (9)
|