Orez cremos cu sparanghel si bacon

Postat de cristeena20 in Mancaruri de legume
13 Mai 2020 | 1684 vizualizari
Orez cremos cu sparanghel si bacon

Orezul cremos sau risotto (cum il numesc italienii) se face cu un tip de orez cu bob rotund, altfel iese sec. Azi am facut cu sparanghel si bacon -a iesit delicios. 

Ingrediente

  • 5-6 bucati sparanghel proaspat verde
  • 4 maini mici de orez cu bob rotund
  • 1 ceapa mica
  • putin bacon
  • putin carnat afumat
  • sare, piper alb, vin alb
  • un cub de unt
  • branza parmezan

Mod de preparare

Intr-un ibric punem apa la fiert, putem adauga putin concentrat de supa de carne de pui sau legume.

Intre timp aranjam sparanghelul. Daca are tulpinile mai groase, decojim partile inferioare putin, sa nu fie lemnoase tulpinile. Il taiem apoi in bucati dupa preferinta. Dar partea mai lemnoasa, inferioara o tocam marunt. O vom folosi de la inceput.

In cratita in care facem orezul punem baconul taiat marunt si carnatul sa se prajeasca cu putin ulei de malsine, apoi adaugam ceapa tocata marunt si piciorusele de la sparanghel taiate si ele marunt. Lasam putin sa prinda culoare si aroma, apoi adaugam orezul. Amestecam si turnam putin vin alb, la foc mai mare. Lasam sa se evapore si apoi turnam din apa ce fierbe pe aragaz. Turnam cate 2-3 polonice si amestecam, punem sare si amestecam din cand in cand pana scade lichidul, apoi repetam procesul pana se fierbe orezul de jumate.

Adaugam resul de sparanghel si lasam iar sa fiarba impreuna cu orezul, adaugand apa clocotita din cand in cand.

La final, adaugam untul si parmezan razuit, piper alb macinat, apoi stingem focul.

Iese un orez cremos, il servim cu vin alb si inca putin parmezan razuit.

Daca ti-a placut reteta noastra "Orez cremos cu sparanghel si bacon" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (14)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Dovlecei umpluti cu branzeturi

Postat de RuxyRux

Dovlecei umpluti cu branzeturi

Dovleceii se spala bine apoi se taie in jumatate pe lung. Cu o lingura se scobeste interiorul, apoi se toaca. Intr-o tigaie se pune uleiul de masline, se adauga ceapa si usturoiul tocate, si...

Citeste continuarea

Tocanita de hribi cu smantana si mamaliga

Postat de simona72

Tocanita de hribi cu smantana si mamaliga

Pentru tocanita: spalam hribii si ii taiem felii. Intr-o cratita punem uleiul la incins. Adaugam ceapa si usturoiul taiate marunt, lasam 2-3 minute sa se caleasca. Adaugam 3-4 linguri apa si mai...

Citeste continuarea

Comentarii

la 13.05.2020, 15:47
la 13.05.2020, 16:33
Bun orezul cremos!
la 13.05.2020, 20:05
Orez vreau, dar sparanghelul ala nu ma tenteaza deloc....
la 13.05.2020, 20:08
Afumatura da un gust bun, bun, orezului!
la 13.05.2020, 20:14

Vezi toate comentariile (14)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking