Orez cu carne de vacuta si spanac

Postat de mihaelar63 in Vita
1 Feb 2021 | 3349 vizualizari
Orez cu carne de vacuta si spanac

 Unul dintre preparatele mele preferate cu orez este cel cu carne de vacuta. Prepar o supa limpede din legume si carne. In zeama fac galuste sau pun taitei. Carnita si morcovul le folosesc pentru felul doi. In dorinta de a da prospetime si gust suplimentar, am adaugat spanac proaspat .

Ingrediente

  • 500 gr carne fiarta de vacuta
  • 300 gr orez cu bob mare
  • 300 gr baby-spanac verde
  • 100 ml ulei floare soarelui
  • 2 morcovi fierti din supa .
  • 1 ceapa mare
  • 1 l supa clara de vita cu legume
  • 1/2 lingurita pudra turmeric
  • patrunjel verde
  • sare
  • piper negru macinat

Mod de preparare

  1. Ceapa se taie marunt si se soteaza in ulei .
  2. Cand ceapa incepe sa devina sticloasa se pune orezul la prajit .
  3. prajirea se face timp de doua trei minute si se amesteca sa nu se prinda orezul de fundul cratitei.
  4. Eu folosesc o cratita  Tefal antiaderenta  cu care nu intampin probleme de acest gen.
  5. Carnea de vacuta se taie marunt . Patrunjelul se marunteste si morcovul se taie rondele .
  6. Toate acestea se pun peste orez impreuna cu pudra de turmeric . Sarati usor .
  7. Se toarna peste orez zeama de vita cu legume .Amestecati usor .
  8.  Zeama trebuie sa depaseasca cu  doua-trei degete ingredientele solid e. Daca mai este necesar completati cu lichid[apa sau zeama de carne daca mai aveti ].
  9. Se pune capac si lasati sa fiarba la foc mic 20 minute .Piparati .
  10. Spre sfarsitul fierberii se pune spanacul si se amesteca .
  11.  Serviti orezul cu carne si spanac alaturi de salata preferata .
  12.  Pofta buna !!!
Daca ti-a placut reteta noastra "Orez cu carne de vacuta si spanac" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (9)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Placinta cu carne de vitel

Postat de oanapl

Placinta cu carne de vitel

Pui la încins o tigaie mare, antiaderentă cu uleiul de măsline și rumenești carnea tocată. Lucrezi la foc mare și spargi cocoloașele de carne cu o spatulă ametescând mereu....

Citeste continuarea

Perisoare de vita in sos de smantana cu parmezan

Postat de gurita_ta2005

Perisoare de vita in sos de smantana cu parmezan

Carnea tocata de vita se pune intr-un castron impreuna cu condimentele,oul si orezul. Se formeaza perisoare,le punem pe o farfurie intinsa si se da la frigider pentru 2-3 ore. Intr-o...

Citeste continuarea

Comentarii

la 02.02.2021, 00:32
la 02.02.2021, 08:17
Harnica mai esti!
la 02.02.2021, 10:34
Bun!
la 02.02.2021, 11:35
Bun!
la 02.02.2021, 12:50

Vezi toate comentariile (9)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking