Orez cu carne de vitel si legume

Postat de mihaelar63 in Vita
19 Noi 2018 | 8010 vizualizari
Orez cu carne de vitel si legume

  Imi place orezul 2 in 1. Adica carnea sa fie incorporata in orez, astfel dandu-i un gust foarte bun. De data aceasta am obtinut un super-orez gustos. Raman la aceeasi parere cu carne de vitel si morcovi este cel mai bun. Asa il facea si mama mea. Eu am adaugat de aceasta data cateva buchetele de brocoli razlete si cateva linguri de boabe galbene de porumb pentru coloratura :D

Ingrediente

  • 500 gr carne vitel
  • 4 linguri ulei
  • 1 ceapa galbena
  • 2 morcovi
  • 3 buchete de broccoli
  • 3 linguri boabe de porumb-din conserva
  • 1 cana orez cu bob mare
  • sare
  • piper
  • patrunjel verde

Mod de preparare

  1. Carnea de vitel se taie fasii si se rumeneste in vasul teflonat.
  2. Spre sfarsit se pune si putin patrunjel verde tocat.
  3. Morcovul se curata, se spala si se taie rondele cu cutitul ondulat special.
  4. Broccoli se spala si se desface buchetele mai mici.
  5. Ceapa se curata, se spala si se toaca marunt.
  6. Imediat ce carnea s-a rumenit puneti ceapa si morcovul.
  7. Dupa cateva minute, se adauga orezul si se mai prajeste amestecand 2-3 minute pana acesta devine sticlos.
  8. Adaugati apa cat sa acopere si sarati.
  9. Fierbeti 10 minute sub capac.
  10. Spre sfarsit se adauga buchetele de brocooli si boabele de porumb.
  11. Piperati. Adaugati putina apa daca orezul nu este inca fiert.
  12. Gustati si sarati daca mai este nevoie.

                              Pofta buna !!!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Orez cu carne de vitel si legume" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (14)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Zucchini rotunzi umpluti cu carne si legume

Postat de merisor67

Zucchini rotunzi umpluti cu carne si legume

Curățăm ceapa, morcovul și rădăcina de pătrunjel, le tocăm mărunt și le înăbușim în puțin ulei de măsline și câțiva stropi de apă. Când sunt ușor...

Citeste continuarea

Perisoare de vitel in sos de legume

Postat de timea

Perisoare de vitel in sos de legume

Tocam carnea, morcovul si ceapa ( eu le toc cu ajutorul robotului de bucatarie). Adaugam orezul spalat si scurs de apa, condimentele si oul si omogenizam. Punem apa la fiert intr-un vas de...

Citeste continuarea

Comentarii

la 20.11.2018, 00:07
la 20.11.2018, 00:12
Mi-ar plăcea și așa ceva...!
la 20.11.2018, 00:39
bun bun
la 20.11.2018, 01:13
bun bun
la 20.11.2018, 07:31

Vezi toate comentariile (14)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking