Perisoare de vitel in sos de legume

Postat de timea in Vita
16 Iun 2014 | 5609 vizualizari
Perisoare de vitel in sos de legume

O mancare lejera cu carne de vitel si legume, un pranz perfect as zice eu. Imi plac mult mancarurile care contin multe legume, de aceea m-am gandit ca aceste perisoare o sa fie delicioase facute intr-un sos aromat cu legume.

Ingrediente

  • Pentru perisoare
  • 250-300 gr carne de vitel
  • un morcov
  • o ceapa mica
  • un catel de usturoi mai maricel
  • 3 linguri orez
  • 1/2 lingurita sare
  • un pic de piper
  • 1 ou
  • Pentru sosul de legume:
  • 3 morcovi potriviti
  • 1 felie telina
  • 1/2 gulie
  • 2 cepe mici
  • 1/2 ardei verde
  • 1 canita suc de rosii
  • 4 catei de usturoi
  • busuioc verde tocat
  • sare si piper

Mod de preparare

Tocam carnea, morcovul si ceapa ( eu le toc cu ajutorul robotului de bucatarie).

Adaugam orezul spalat si scurs de apa, condimentele si oul si omogenizam.

Punem apa la fiert intr-un vas de aprox 2l. Adaugam in apa un pic de sare.

Cand fierbe apa  formam din compozitia noastra bilute si le adaugam in apa clocotita. (mi-au iesit 18-19 perisoare).  

Lasam sa fiarba aprox 5 minute dupa ce vin la suprafata apei. 

Cu o paleta le scoatem intr-o tava care urmeaza apoi sa fie pusa la cuptor, deci rezistenta la caldura.

Legumele le curatam, spalam si le taiem in bucati mari.

Le punem la fiert in apa cu putina sare, adica le adaugam cand fierbe apa.

Cand sunt fierte (nu trebuie sa fie exagerat de moi) le punem in blender in doua reprize cu cate o jumatate de cana din sucul in care au fiert si le pasam.

Adaugam si o canita mai mica de suc de rosii.

Tunam sosul obtinut peste perisoare si condimentam cu sare, piper, busuioc si usturoi.

Amestecam putin deasupra si dam apoi la cuptor timp de 35-40 de minute la 180 de grade.

Tava mea a fost un pic mai mica si am pus-o mai intai intr-o tava mai mare pentru a nu curge sosul in cuptor. Voi folositi din start o tava adecvata.  

Scoatem tava din cuptor si servim perisoarele calde.

Sunt delicioase fierte in sosul de legume.

Daca ti-a placut reteta noastra "Perisoare de vitel in sos de legume" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (42)
Retete similare

Perisoare de vita cu legume si sos de vin rosu

Postat de ala_oancea

Perisoare de vita cu legume si sos de vin rosu

Orezul se fierbe 10 minute, se scurge si se lasa la racit. Se amesteca apoi cu carnea tocata, usturoiul dat prin presa, ceapa data pe razatoarea cu gauri mici, patrunjelul verde tocat, albusul...

Citeste continuarea

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

la 16.06.2014, 20:20
Bune rau!
la 16.06.2014, 20:21
Ce bunatate ai adus
la 16.06.2014, 20:25
Buni ,Andreea , ma bucur ca va place
la 16.06.2014, 20:25
dar harnicuta mai esti bravo
la 16.06.2014, 20:26
ce foame am

Vezi toate comentariile (42)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Fructe de mare
Slow Cooker
Retete diabetici
Multicooking