Perisoare cu sos de legume si cus cus

Postat de privatelaura in Pui
9 Dec 2012 | 3924 vizualizari
Perisoare cu sos de legume si cus cus

Papica buna !

Ingrediente

pt perisoare

  • 400gr carne tocata pui
  • 1 ceapa
  • 1 morcov
  • 1 radacina mica patrunjel
  • 1 ou
  • patrunjel verde
  • sare

pt sosul de legume

  • 2 cepe rosii
  • 1 fir praz
  • 2 ardei rosii
  • 2 morcovi
  • cateva rosii uscate in ulei, plus un pic ulei din conserva
  • patrunjel verde
  • cativa catei usturoi
  • 1 litru sos rosii
  • sare
  • pt garnitura

  • 200 gr cus cus (eu folosesc paste de marimea orezului)

Mod de preparare

Legumele se spala si se taie cubulete, morcovul se rade, usturoiul se zdrobeste un pic. 

Intr-o tigaie mare si adanca se pun la calit legumele cu un pic de ulei din conserva de rosii uscate.

Se calesc bine, apoi adaugam sos de rosii cat sa le acopere bine si sare. Mai lasam un pic la fiert si apoi le blenduim bine. Punem din nou la fiert si adaugam restul de sos de rosii.

Intre timp, pregatim perisoarele. Carnea tocata se pune intr-un vas de sticla, se adauga radacinoasele rase, ceapa si patrunjelul tocate marunt. Adaugam sare, si oul batut si amestecam bine. Formam perisoare pe care le punem peste sosul de legume si lasam sa fiarba cam 30 min. Gustam din una sa vedem daca e fiarta suficient si daca sunt facute, dam deoparte de pe foc.

Pastele se fierb cu putina sare, cateva minute, se scurg si se servesc cu perisoare cu sos.

Daca ti-a placut reteta noastra "Perisoare cu sos de legume si cus cus" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (23)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Piept de pui la cuptor cu mozzarella, rosii cherry si busuioc - Pui caprese

Postat de Bucataras

Piept de pui la cuptor cu mozzarella, rosii cherry si busuioc - Pui caprese

Incalzeste cuptorul la 200 grade C. Pune pieptul de pui intr-un castron, adauga condimentele, usturoiul pisat, sarea si piperul, apoi 1 lingura ulei de masline. Nu am trecut o anume...

Citeste continuarea

Placinta cu pui si pate de ficat

Postat de madi_marin

Placinta cu pui si pate de ficat

Se pun într-un castron 70 ml apă caldă, 15 g zahăr, 5 g drojdie uscată şi 50 g făină. Se amestecă bine şi se lasă la odihnit 15 minute. După cele 15 minute, peste maia se...

Citeste continuarea

Comentarii

la 09.12.2012, 10:35
oauuu ce bunatate...de retinut
la 09.12.2012, 10:38
Super! O trec la favo
la 09.12.2012, 10:39
Bun, bun!!! Mi-ai dat o idee ptr pranzul de azi, chiar nu stiam ce sa fac! Dar fara cuscus ca nu le place!!!
la 09.12.2012, 10:42
la 09.12.2012, 10:46
Dora, eu folosesc paste in forma de orez, cand eram copil asa era cus cus-ul, nu ca acum dar poti sa combini cu piure de cartofi

Vezi toate comentariile (23)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking