Ingrediente
- cateva bucati de fasonari de pui
- 1 ceapa alba
- 2 dovlecei
- 2 catei de usturoi
- 2-3 linguri smantana
- 1 lingura faina
- 1/2 legatura marar
- ulei de masline
- vegeta/pipe/tumeric/praf de usturoi
Mod de preparare
Bucatiile de pui se curata de surplusul de grasime si se pun la fiert in apa cu sare.
Se scot ,se cresteaza si se pun intr-o craticioara cu putin ulei de masline la prajit pentru cateva minute,dupa care se scot pe o farfurie.
Peste uleiul in care am prajit puiul se pune ceapa tocata marunt,se caleste cateva minute dupa care se adauga zeama in care a fiert puiul,se lasa cateva minute sa fiarba dupa care se adauga dovlecelul curatat de coaja,taiat felii mai grosute si in doua.
Dovlecelul nu se fierbe pana devine foarte moale.Circa 5 minute si pregatit amestecul de faina cu smantana si subtiat cu apa si adaugam in oala.
Punem si condimentele si usturoiul pisat.
Se lasa sa fiarba cateva minute iar la sfarsit punem mararul tocat marunt.
Se serveste cu mamaliga calda.
Daca ti-a placut reteta noastra "Ciulama de pui cu dovlecel" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (39)
|