Ciulama de pui cu dovlecel

Postat de merisor67 in Pui
5 Aug 2013 | 6037 vizualizari
Ciulama de pui cu dovlecel

Pana se termina dovleceii in gradina incerc sa ii combin in fel si chip sa ii putem manca pe toti.

Ingrediente

  • 1 dovlecelcrud, maricel
  • 2 cepe
  • carnea de pui
  • 1 capatana usturoi
  • sare
  • foi de dafin
  • un varf lingurita praf de nucsoara
  • un varf lingurita piper macinat
  • 1 legatura marar
  • 2,5 l apa
  • 1 lingura ulei
  • 3 linguri faina

Mod de preparare

Eu am folosit carne de pui de tara, mai putin pulpele si pieptul.

Am pus carnea de pui spalata, la fiert, in putina apa, iar cand a atins punctul de fierbere am scurs apa, am spalat carnea bine si am pus-o din nou la fiert in alta apa cu sare.

Eu recurg la acest procedeu de a inlatura prima apa in care fierb carnea la recomandarea medicului, pentru a indeparta din toxine.

Am lasat la fiert, inlaturand din cand in cand spuma, pana cand a inceput sa se patrunda carnea putin, apoi am scos-o si am pus-o intr-o tigaie in care am adaugat grasimea de pui care s-a ridicat la suprafata vasului.

Am mai adaugat si o lingura de ulei, am condimentat cu piper si sare, am adaugat si doua foi de dafin si am pus tigaia la foc moale acoperita, intorcand din cand in cand carnea de pe o parte pe alta. 

Am lasat-o pe foc pana cand s-a prajit, picurand din cand in cand apa de la supa pentru a nu se arde grasimea.

In supa de la pui am adaugat dovlecelul curatat de coaja si seminte si taiat cubulete.

Am fiert dovlecelul pana cand s-a inmuiat, apoi l-am scurs si l-am pasat.

Dupa prajirea carnii, o scoatem pe un platou si adaugam in tigaie ceapa si usturoiul tocate marunt.

Amestecam din cand in cand si mai picuram din supa de pui pentru a nu se lipi.

Punem intr-un bol cele trei linguri de faina si le diluam cu supa de pui, apoi adaugam compozitia formata peste ceapa din tigaie. 

Amestecam energic pentru a nu se lipi si incepem sa picuram supa calda pana cand obtinem o compozitie groasa ca smantana, apoi adaugam dovlecelul pasat, praful de nucsoara si mai condimentam dupa gust cu piper.

Potrivim de sare, tocam mararul marunt si il amestecam in ciulama, apoi turnam peste puiul prajit si mai lasam cateva minute la foc moale.

Se poate sevi cu mamaliguta calda, noi am preferat sa servim asa simpla, considerand suficienta faina din compozitie.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciulama de pui cu dovlecel" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (37)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Ciulama de pui cu dovlecel

Postat de gurita_ta2005

Ciulama de pui cu dovlecel

Bucatiile de pui se curata de surplusul de grasime si se pun la fiert in apa cu sare. Se scot ,se cresteaza si se pun intr-o craticioara cu putin ulei de masline la prajit pentru cateva...

Citeste continuarea

Ciulama de dovlecel cu perisoare de pui

Postat de merisor67

Ciulama de dovlecel cu perisoare de pui

Pentru perisoare, tocam carnea de pui impreuna cu o ceapa si le amestecam cu orezul, patrunjelul tocat si cele doua oua. Potrivim amestecul de sare, piper si busuioc si formam perisoarele....

Citeste continuarea

Comentarii

la 05.08.2013, 18:55
Meri, dovleceii sunt buni şi sănătoşi. Fireşte, sunt buni şi-n combinaţie cu carnea, dar eu...ţtii tu.
Super!
la 05.08.2013, 18:57
Si mie imi plac dovlaceii mult de tot. Imi place tocanita dar fara marar, dar stiti deja ca noi pe ci nu consumam atata marar . Eu pun patrunjel in tocanite. Pipota aia o vreau eu )
la 05.08.2013, 19:01
buna buna
la 05.08.2013, 19:02
cebine arata
la 05.08.2013, 19:03
Padre, noi nu tinem post

Vezi toate comentariile (37)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking