Orez cu ciuperci de padure si pui in crusta

Postat de simona72 in Retete Delikat
25 Iun 2018 | 2542 vizualizari
Orez cu ciuperci de padure si pui in crusta

Mancare de casa pentru intreaga familie. Cam asa se traduce mancarica asta. Pentru ca vreau sa le ofer celor dragi ingrediente de calitate, mirodeniile folosite sunt de la Delikat, 100% naturale. Pentru orez am ales basmati, din asta am avut in casa si pe asta l-am folosit. In mod normal, la astfee de mancarici folosesc orezul cu bobul lung. Ciuperci am folosit din cele proaspete, de padure, craite, pentru ca tot este sezonul lor si se gasesc din abundenta. Au o aroma mai puternica, o culoare galben-aurie, orezul capata culoare de parca ati fi pus cateva firicele de sofran in el. Cat despre carne, am ales pui, pulpe si aripi, la care am facut un aluat cu bere si un amestec cu ierburi si boia.

Ingrediente

  • Pentru orez:
  • 1 ceapa mica
  • 3 linguri ulei de floarea soarelui
  • 350-400 gr ciuperci de padure proaspat culese
  • 1 ceasca de orez
  • 1 lingura amestec de ierburi de gradina Delikat
  • 3 cesti de apa fierbinte (aceeasi ceasca cu care ati masurat orezul)
  • 2-3 linguri parmezan
  • Sare si piper dupa gust
  • Pentru puiul in crusta:
  • 2 pulpe superioare, 2 pulpe inferioare, 2 aripi de pui
  • 2 linguri faina alba
  • 1 lingura amidon alimentar
  • 1 ou
  • ½ lingurita sare si piper proaspat ranit
  • 1 lingurita amestec de ierburi si boia Delikat
  • 1 ceasca de bere sau cat cuprinde
  • Ulei pentru prajit

Mod de preparare

Pentru orez: taiem ceapa marunt si o calim in cateva linguri de ulei pana devine sticloasa. Adaugam ciupercile taiate felii, nu foarte subtiri si lasam sa se caleasca alte 5-7 minute.

Spalam orezul in cateva ape si-l adaugam in craticioara in care am calit ceapa si ciupercile. Masuram apa fierbinte cu cana si o adaugam si pe ea. Punem capac peste cratita si lasam sa dea un prim clocot. Adaugam amestecul de ierburi, sarea si piperul, amestecam usor cu o lingura de lemn. Punem capacul si lasam la fiert pana orezul este moale si pufos, dar in acelasi timp sa nu fie zdrobit. La final adaugam parmezanul ras.

Pentru puiul in crusta: spalam carnea si o tamponam bine de surplusul de apa cu servetele de bucatarie. Intr-o farfurie adanca punem toate ingredientele pentru aluat, mai putin berea. Amestecam faina, amidonul, sarea si piperul, oul si amestecul de ierburi cu boia. La final adaugam treptat berea pana obtinem un aluat asemanator cu cel de clatite.

Trecem bucatile de carne prin aluat si le prajim in ulei incins la foc moderat, pana se rumenesc pe toate partile. Le scoatem pe servetele de hartie pentru a absorbii surplusul de ulei.

Se servesc calde impreuna cu orezul cu ciuperci.

Sa va fie de bine!!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Orez cu ciuperci de padure si pui in crusta" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (7)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Piept de gasca cu sos de portocale si varza rosie fiarta in vin

Postat de Ina

Piept de gasca cu sos de portocale si varza rosie fiarta in vin

Incepem cu partea care necesita timp mai indelundat   de gatire: varza fiarta in vin.  Curatam ceapa si o tocam solzisori. Tocam varza si o frecam cu putin zahar inainte de a o...

Citeste continuarea

Lipii cu ierburi italiene

Postat de simona72

Lipii cu ierburi italiene

Pentru lipii: framantati un aluat cu mana sau pentru a scurta timpul de pregatire, folositi un robot de bucatarie. Se amesteca toate ingredientele mai putin apa fierbinte. Cand ati obtinut...

Citeste continuarea

Comentarii

la 06.07.2018, 10:01
Foarte bun, pilaful cu ciuperci...!
la 06.07.2018, 10:32
la 06.07.2018, 20:09
la 06.07.2018, 20:39
la 07.07.2018, 10:29
Asa este !!! Mancarica de casa pentru familie !!! Bravo

Vezi toate comentariile (7)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking