Ingrediente
- Pentru orez:
- 1 ceapa mica
- 3 linguri ulei de floarea soarelui
- 350-400 gr ciuperci de padure proaspat culese
- 1 ceasca de orez
- 1 lingura amestec de ierburi de gradina Delikat
- 3 cesti de apa fierbinte (aceeasi ceasca cu care ati masurat orezul)
- 2-3 linguri parmezan
- Sare si piper dupa gust
- Pentru puiul in crusta:
- 2 pulpe superioare, 2 pulpe inferioare, 2 aripi de pui
- 2 linguri faina alba
- 1 lingura amidon alimentar
- 1 ou
- ½ lingurita sare si piper proaspat ranit
- 1 lingurita amestec de ierburi si boia Delikat
- 1 ceasca de bere sau cat cuprinde
- Ulei pentru prajit
Mod de preparare
Pentru orez: taiem ceapa marunt si o calim in cateva linguri de ulei pana devine sticloasa. Adaugam ciupercile taiate felii, nu foarte subtiri si lasam sa se caleasca alte 5-7 minute.
Spalam orezul in cateva ape si-l adaugam in craticioara in care am calit ceapa si ciupercile. Masuram apa fierbinte cu cana si o adaugam si pe ea. Punem capac peste cratita si lasam sa dea un prim clocot. Adaugam amestecul de ierburi, sarea si piperul, amestecam usor cu o lingura de lemn. Punem capacul si lasam la fiert pana orezul este moale si pufos, dar in acelasi timp sa nu fie zdrobit. La final adaugam parmezanul ras.
Pentru puiul in crusta: spalam carnea si o tamponam bine de surplusul de apa cu servetele de bucatarie. Intr-o farfurie adanca punem toate ingredientele pentru aluat, mai putin berea. Amestecam faina, amidonul, sarea si piperul, oul si amestecul de ierburi cu boia. La final adaugam treptat berea pana obtinem un aluat asemanator cu cel de clatite.
Trecem bucatile de carne prin aluat si le prajim in ulei incins la foc moderat, pana se rumenesc pe toate partile. Le scoatem pe servetele de hartie pentru a absorbii surplusul de ulei.
Se servesc calde impreuna cu orezul cu ciuperci.
Sa va fie de bine!!!
Daca ti-a placut reteta noastra "Orez cu ciuperci de padure si pui in crusta" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (7)
|