Orez cu ciuperci si broccoli la cuptor

Postat de Corina33 in Aperitive / Garnituri
4 Mar 2015 | 8524 vizualizari
Orez cu ciuperci si broccoli la cuptor

Iar o reţeta de-a lui Gaby :)) pe asta nu am comis-o cu intenţie :)) Am avut la frigider broccoli, că îmi trage cu ochiul în magazin să-l cumpăr, iar acasă nu ştiu ce să fac cu el, doar la aburi îl gătesc. Ei, acum mi-a sărit în faţă reţeta asta, cred că de la vre-un meniu de pe sait şi bine a făcut! E tare bună şi varianta asta îmbunătăţită cu ciuperci, că deh, aveam şi din astea prin frigider şi am zis să le fac felul!:))

Ingrediente

  • 1 căpăţâna mică broccoli
  • 1 ceapă
  • 1 morcov
  • 2 cătei de usturoi
  • 4 linguri ulei
  • 400 g ciuperci
  • 250 g orez
  • 1 linguriţă gulyaskrem iute
  • sare, piper măcinat
  • 200 g caşcaval emmentaler ras
  • un cubuleţ de unt pentru uns tava

Mod de preparare

Se pun la fiert 3 căni cu apă sărată. Desfacem căpăţâna de broccoli bucheţele şi le punem la fiert 5 minute, după care le scoatem într-o strecurătoare mare. Apa o vom folosi la pilaf.

Într-o cratiţă încăpătoare punem uleiul la încins, călim ceapa şi usturoiul tăiate cubuleţe împreună cu morcovul dat pe răzătoarea mare. După 3-4 minute adăugăm şi ciupercile pe care le-am spălat şi tăiat cubuleţe.Lasăm să fiarbă până se evaporă apa lăsată de ciuperci. Putem condimenta cu puţină sare şi piper. 

Adăugăm orezul, amestecăm şi mai lăsăm 2-3 minute, după care adăugăm apa în care am fiert broccoli şi lăsăm să fiarbă până orezul absoarbe toată apa.

Într-o tavă ceramică unsă cu unt aşezăm un strat de orez, peste el aşezăm jumătate din bucheţelele de broccoli şi presăram jumătate din cantitatea de caşcaval, apoi din nou un strat de orez, restul de broccoli şi de caşcaval.

Dăm la cuptorul preîncălzit la 200 de grade 10-15 minute sau până caşcavalul se topeşte.

Poftă bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "Orez cu ciuperci si broccoli la cuptor" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (14)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Placinta turceasca cu branza si spanac

Postat de RuxyRux

Placinta turceasca cu branza si spanac

Preparam foile: Din ingredientele pentru foi, preparam un aluat potrivit de moale,  pe care-l infainam usor o singura data si veti vedea ca devine nelipicios si foarte usor de lucrat....

Citeste continuarea

Pogaci cu jumari

Postat de andaoana

Pogaci cu jumari

Drojdia o dizolvam in zerul caldut impreuna cu lingura de zahar si o lingura de faina si lasam sa creasca cam 10 minute . Faina cernuta o asezam intr-un bol si adaugam smantana, sare, 2 linguri...

Citeste continuarea

Comentarii

la 04.03.2015, 20:56
la 04.03.2015, 20:56
bun bun
la 04.03.2015, 20:59
Sunt mofturoasa,nu vreau brocoloase..
la 04.03.2015, 21:05
Cleme tu poti pune linistita fo' doo coaste in loc de broccoli
la 04.03.2015, 21:35
fara brocoli

Vezi toate comentariile (14)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking