Ingrediente
- 200 gr de orez
- 200 gr de ciuperci conserva
- 1 lingurita de delikat
- 1 ceapa mare
- 1 morcov
- 8 pulpe
- 100 gr de vin rosu
- condimente de pui kotanyi
- 50 ml ulei
- sare
- piper
Mod de preparare
Pulpele le curatam, le spalam si le punem intr-un castron; peste ele adaugam uleiul, sare, piper, condimentele si vinul rosu. Le lasam la frigider 20 de minute. Le asezam intr-un vas de yena si le dam la cuptor la 200 de grade C, pana se rumenesc.
Orezul se fierbe intr-o oala cu putina sare. La 1 litru de apa, punem 100 gr de orez. Separat, curatam ceapa si morcovul, le taiem marunt si le calim cu putin ulei. Cand orezul a fiert, il scurgem de apa,adaugam peste el ceapa calita, morcovul si ciupercile scurse din conserva. Adaugam o cana de apa si o lingurita de delikat si-l lasam sa fiarba 10 minute. Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Orez cu ciuperci si pulpe de pui la cuptor" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (29)
|