Ingrediente
- 1 dovleac mic de circa 1 kg
- 1 cub ceapa
- 2 carnati subtiri de porc
- 50 gr orez
- ulei de masline
- sare
Mod de preparare
Carnatii ii taiem bucati mici si ii prajim. Cand sunt gata, ii scoatem pe o farfurie si ii punem deoparte.
Taiem partea superioara de la dovleac pentru a obtine un capac.
Scobim cu ajutorul unei linguri interiorul dovleacului si pastram doar pulpa.
Punem o tigaie la foc potrivit. Punem 2-3 linguri cu ulei si cubul de ceapa. Amestecam 1-2 minute.
Adaugam apoi pulpa de dovleac taiata cuburi si dam la foc mic. Lasam pana ce dovleacul e moale (punem putina apa daca este nevoie).
Punem apoi orezul si lasam sa se rumeneasca 1 minut, dupa care turnam apa putin cate putin, amestecand mereu pana ce orezul este fiert.
Adaugam carnatii si amestecam.
Umplem dovleacul curatat cu orez si servim cald.
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Orez cu dovleac si carnati" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (18)
|