Ingrediente
- masura este o cana de ceai din aia mai mare
- 1 cana de ceai plina cu orez Scoti bob cu bob
- 3 cani pline cu lapte
- un pic de sare
- zahar brun - aici fiecare pune dupa bunul gust, eu n-am pus asa mult ca-l mananc cu dulceata
- scortisoara
- dulceata de piersici rosii
Mod de preparare
Mai intai am masurat orezul si l-am spalat sub un jet de apa, l-am pus intr-o cratita cu fund dublu si am presarat un praf de sare, apoi am adaugat laptele si zaharul.
Am asezat pe ochiul de la argaz o dura, am lasat focul mic si am asezat cratita pe foc. Din cand in cand am amestecat sa nu se lipeasca. Este gata cand orezul a absorbit tot laptele. L-am asezat in diferite vase si am presarat scortioara apoi fiecare a servit cu ce dulceata a dorit, eu am preferat dulceata de piersici rosii.
Daca ti-a placut reteta noastra "Orez cu lapte" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (26)
|