Ingrediente
- 200-250 grame orez
- 75-100 grame zahăr tos
- 600 ml lapte
- 1 plic de vanilie
- pudră de scorțișoară
- apă
Mod de preparare
Se alege orezul, se spală în mai multe ape și apoi se pune la fiert cu multă apă. Cînd este aproape fiert, se ia cratița de pe foc, se strecoară orezul, se clătește în mai multe ape și se lasă puțin la scurs.
Când orezul s-a scurs, se pune în vasul în care se va prepara, cu zahărul, vanilia și laptele. Se amestecă bine, să se dizolve zahărul și se dă vasul la foc potrivit, având grijă să nu se umfle orezul cu lapte și să nu se prindă.
După câteva clocote se verifică dacă orezul a fiert total și dacă este suficient de dulce, după preferință. Se oprește focul de la aragaz, se acoperă vasul cu un capac și se lasă cam un sfert de oră, după care se servește cald, în boluri, sau în cești mai mari, de supă.
Se decorează cu pudră de scorțișoară.
Daca ti-a placut reteta noastra "Orez cu lapte" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (21)
|