Orez cu lapte fisticos

Postat de simona72 in Mancare copii
30 Mai 2016 | 3887 vizualizari
Orez cu lapte  fisticos

Un orez cu lapte absolut delicios si plin de arome. Si pentru ca l-am facut la Crock-Pot slow cooker nu am avut grija lui. Ma ajutatat si de aceasta data aparatul, nu ma dezamagit. A iesit un orez cremos, iar faptul ca am uitat de el nu a inrautatit situatia. Aparatul a intrat automat pe functia mentinere la cald si orezul a stat cumintel si ma asteptat sa-mi termin treburile. Ce sa zic? Si copii se descurca cu un astfel de slow cooker…

Ingrediente

  • 150 gr orez cu bobul lung
  • 400 ml lapte de cocos
  • 3-4 pastai cardamom verde
  • 1 baton scortisoara
  • 1 praf mic de sare
  • 100 gr zahar
  • 2 linguri pasta de fistic
  • Pentru décor fistic
  • Optional pentru servit: inghetata de fistic http://www.bucataras.ro/retete/inghetata-de-fistic-76682.html

Mod de preparare

Spalam orezul in mai multe ape. Punem in vasul de ceramica al aparatului slow cooker, orezul, pastaile de cardamom putin zdrobite cu podul palmei,praful de sare, batonul de scortisoara, pasta de fistic si laptele. Amestecam usor cu o lingura de lemn. Setam aparatul pe functia”slow” si timpul de 4 ore. Cam asta e toata treaba…eu am mai uitat de el inca vreo 30 minute.

Am indepartat batonul de scortisoara, am pus orezul in cupe, l-am acoperit cu folie alimentara si l-am dat la frigider sa se raceasca. Folia se pune pentru a nu prinde pojghita la suprafata…

Se presara fistic maruntit deasupra, se serveste orezul caldut cu 1-2 cupe inghetata de fistic sau inghetata voastra preferata. 

Daca ti-a placut reteta noastra "Orez cu lapte fisticos" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (20)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Perisoare din carne de porc cu tortellini in sos de legume

Postat de Pungasa_Rogue

Perisoare din carne de porc cu tortellini in sos de legume

Carnea tocata de porc se amesteca cu ceapa (curatata de foi, spalata si tocata), oul, putina sare, putin piper, boiaua de ardei dulce, orezul (spalat) si putin cimbru uscat. Se pun circa 1,5 l...

Citeste continuarea

Budinca de orez cu afine

Postat de AdrianUdrea

Budinca de orez cu afine

Spalam bine orezul si il punem la fiert in apa rece. Adaugam si putina sare si il lasam sa fiarba pana absoarbe toata apa. Intr-un alt vas, punem laptele la fiert. Cand orezul absoarbe toata...

Citeste continuarea

Comentarii

la 30.05.2016, 21:11
O delicioshenie minunata!
la 30.05.2016, 21:12
Suna bine si as vrea sa il degust!
la 30.05.2016, 21:14
am venit si eu la o portie!
la 30.05.2016, 21:18
Multumesc frumos fetele!!
la 30.05.2016, 21:18
ce bun trebuie sa fie! yammmmiii

Vezi toate comentariile (20)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking